Inici Actualitat Salvador Clot: “Penso que podem aportar una altra manera de fer i...

Salvador Clot: “Penso que podem aportar una altra manera de fer i un altre tracte amb la gent”

4
COMPARTIR

salvador-clot-entrevista-2015

Hem quedat a la Font Gran on aprofitem dues cadires preparades per un acte que farà ERC per conversar amb Salvador Clot. Taradellenc de 43 anys afronta per primera vegada el fet de presentar-se a l’alcaldia de Taradell, com a candidat d’ERC. Fuster autònom de professió i pare de dos fills ha arribat a ser jugador de la UD Taradell i formar part de Ràdio Taradell, el Consell de Joventut i un any amb la Festa d’en Toca-Sons. Ara forma part de l’AMPA de Les Pinediques. Va entrar a l’Ajuntament fa quasi set anys, rellevant a Rosa Morales. (Fotos: Miquel Vilardell)

– Obligat començar fent un balanç de legislatura.

Ha estat partida en dos. Els primers tres anys han estat on s’ha intentat estalviar i retallar despesa pel tema de la crisi… I l’últim any que ha estat l’any de les grans obres i grans inversions.

– ERC, com a oposició, què creu que ha aportat?

Sempre hem intentat aportar les nostres idees. L’equip de govern algunes propostes ens les ha acceptat i les ha tirat endavant, i d’altres no. Sempre hem intentat aportar-les des del nostre model de poble.

– Portes quasi set anys de regidor, com es veu l’ajuntament des de dins?

És un tòpic dir que tothom hauria de passar per l’ajuntament, perquè coneixes l’entrallat de com es gestiona un poble, la despesa que té un ajuntament… Saps apreciar més la feina que fa la gent que està de regidor en un ajuntament, que és molt de voluntariat i sovint no s’aprecia.

– Vau posar en marxa la campanya ‘Decideix Taradell’. Per què creus que ha servit?

Si més no per escoltar propostes que té la gent o inquietuds que si no haguessim fet una campanya d’aquest tipus es queden al calaix. A vegades els veïns costa que et vinguin a veure per explicar-te el què creuen que falta al poble i d’aquesta manera tot això pot sortir a la llum.

– En aquests quatre anys heu votat en contra de la piscina coberta, tot i que ho portàveu al programa electoral anterior. Com ho hauríeu fet?

Fa quatre anys la portàvem al programa perquè era una obra ja començada, crèiem intentar acabar-la redimensionant totalment el projecte perquè crèiem que era un projecte molt faraònic per un poble de 6.200 habitants. Quan entres amb el context de crisi i parles amb pobles semblants tothom et diu que és molt difícil la viabilitat d’un projecte semblant, i ens vam plantejar que era millor no acabar-la. Fins i tot, vam presentar una moció en un ple per replantejar el projecte per no fer-hi una piscina, cobrir els vasos i donar-li una altra utilitat… i si més edavant es veia que per capacitat econòmica es podia acabar, es faria. La nostra intenció també era donar aquest poder de decisió al poble, fer una consulta i exposar els números de què costarà i el què costarà mantenir-la, i que fos la gent del poble que pogués decidir si volia o no aquest equipament.

Però bé, ara està acabada i ara el que toca és fer-lo totalment viable i que a l’ajuntament no li representi una càrrega molt important de despesa cada any.

salvador-clot-entrevista-20152– Què necessita a grans trets Taradell en els propers quatre anys?

Parlaria de dos blocs. En el d’equipaments, Taradell és un poble que està molt bé. Penso que urbanísticament faltaria començar la ronda de llevant. És una obra molt gran que segurament s’haurà de fer per fases i en més d’una legislatura, però el tram que va de l’Institut a la carretera de Viladrau és primordial que es faci. I un altre punt molt conflictiu que ja fa anys que s’en parla i es reclama seria l’entrada de la Roca. També es podria parlar del tema del pavelló que està molt saturat d’hores i seria intentar fer una segona pista coberta perquè hi hagués més utilització.

El segon bloc seria el de la participació i d’una altra manera de fer perquè la gent tingui un contacte més directe amb l’ajuntament. Que la gent pugui tenir més poder de decisió en allò que ens afecta a tots.

– Si hagués de triar 3 o 4 prioritats del seu programa…

En temes de transparència i participació és crear una Oficina on la gent pugui fer aquests tràmits i aportacions d’una manera fàcil. En temes de benestar social, joventut i ocupació que ara tenim cedits a la Mancomunitat La Plana, volem fer un estudi per saber quin retorn tenim i què paguem i, si és possible, recuperar algun servei per oferir-los millor directament des de l’ajuntament.

En temes esportius, volem crear un patronat municipal d’esports, que cada any hem anat reclamant a l’ajuntament, que gestioni tota l’activitat esportiva del poble i pugui descarregar les entitats de tota la feina burocràtica i així es podran dedicar plenament a la promoció de l’esport, sobretot, l’infantil i femení.

– Per què a ERC se li resisteix l’alcaldia a Taradell?

Diria que una mica per inèrcia i perquè Taradell és un poble on sempre hi ha hagut un bipartidisme molt clar entre ERC i CiU. Fa 28 anys que hi ha aquest bipartidisme i la gent s’ha decantat per uns o pels altres. La gent que és fidel al vot convergent li costa canviar. Penso que és un poble molt conformista… i per això se’ns ha resistit tant aquest canvi. També és veritat que el poble ha canviat molt i ha vingut molta gent d’altres pobles que potser ja no té aquesta bipolarització. I potser analitzarà més el programa i les propostes i llavors decidiran.

salvador-clot-2015– Si aconsegueixes l’alcaldia què creus que pots aportar tu i ERC?

Sempre ho he dit. Penso que una altra manera de fer, un altre tracte amb la gent, una altra manera de funcionar… L’Ajuntament de Taradell sempre ha estat molt presidencialista. Totes les decisions acaben passant per l’última opinió de l’alcalde. I nosaltres amb l’equip de gent que portem, jo no deixo de ser la cara visible d’un equip. A Esquerra sempre l’opinió de tots compta com la del cap de llista. Això crec que pot canviar i també el tarannà cap a la gent del poble. Volem que sigui més proper, que ara creiem que no ho és tant.

– Està obert a pactes per governar?

Penso que no pots estar tancat a cap tipus de pacte. No sabem els resultats que es donaran… Però l’important en el tema dels pactes, la nostra intenció és intentar establir el nostre model de poble i llavors si s’ha de pactar, ha de ser amb la condició aquesta que volem, que hi ha d’haver aquests canvis que creiem que són necessaris. Si ens assentem i es pot pactar amb qualsevol dels grups per poder aplicar aquest nostre model de poble, encantat de pactar tant amb uns com amb els altres.

– Amb quants regidors es conformaria?

(Riu). Una cosa és el que et diu el cor que et diu amb set faria, per descomptat. L’altre és que has de ser realista… Però penso que sis els podem treure. Sis, sis i un, ja ho he dit algun altre cop. Penso que seria bo poder governar amb tranquil·litat.

 

Qüestionari:

– El millor de Taradell: Per mi és una mica tot. Seria els seus racons com aquest de la Font Gran, poder fer una vida urbana, però al mateix moment si en tens ganes amb deu minuts plantar-te en un entorn natural que és fantàstic.

– Aficions: La principal és mirar sèries per la televisió. M’hi enganxo moltíssim. I també la música, sobretot descobrir nous grups i nous estils musicals.

– Vas a l’Espai d’Aigua i Salut? No. Perquè no m’ha agradat mai gaire nedar i els preus familiars són cars i a casa els meus fills petits són més de piscina d’esbarjo.

– Què pensa de Lluís Verdaguer? És una persona molt intel·ligent. Sap fer molt bé la seva feina. No compartim la manera com la fa, però sap fer molt bé la seva feina.

– I de Jacint Casadevall? M’estimo més no opinar gaire.

– Completi la frase. Taradell és… el millor lloc per viure.

Subscriu-te
Notifica
guest

4 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Alfons Jiménez
Alfons Jiménez
19 maig 2015 15:11

Josep Sala, el què demostra en Salvador, estalviant-se la resposta, és que no és un hipòcrita. I com que conec en Salvador, estic segur que en Jacint sap el perquè d’aquesta resposta. La resta, no n’hem de fer res. També estic segur que les diferències entre ambdós no afectaran la seva professionalitat a l’hora de posar-se d’acord en la defensa del que creguin millor pel poble, perquè tots dos fa molts anys que van deixar el pati d’escola. D’altra banda, m’ha agradat molt l’entrevista a en Salvador, la cara visible d’un equip, com ell es defineix. M’agraden les prioritats que… Llegeix més »

Núria
Núria
19 maig 2015 11:27

Molt bona l’entrevista. Cada cop estic més segura que en Salvador és la persona que ens convé. Taradell passaria a ser un poble molt més humà.

Josep Sala
Josep Sala
19 maig 2015 10:28

Un candidat a l’alcaldia que no opini de les persones o que amb la resposta que dóna amb en Jacint Casadevall que és el mateix opinar sobre una persona i diu ”m’estimo més no opinar gaire”, és que no té caràcter per ser alcalde.

Jacint, ànims! Queda demostrat que en Salvador i els d’Esquerra no et tenen per res! Solidaritat és un partit més humà que ha demostrat fer les coses ben fetes.

Pep

Agustí
Agustí
19 maig 2015 14:30
Reply to  Josep Sala

Ja cansa que sempre els mateixos entreu a intoxicar aquesta web. Prou criticar i més fer. No sé quina por teniu a que governi Esquerra.
Jo penso que ara és el moment, coneixo en Salvador des de petit d’aquí Taradell i quan vaig veure que es presentava no vaig dubtar per un moment qui es mereixia ser el nou alcalde.

Que vagi de gust,