Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell haurà de fer un pla econòmic financer

L’Ajuntament de Taradell haurà de fer un pla econòmic financer

0
COMPARTIR

ple-maig-2015

El ple extraordinari del passat dilluns va servir per donar compte de la liquidació del pressupost 2014. Aquest ha generat un resultat positiu de 165.000 euros, sense tenir en compte les inversions. Tot i això, l’Ajuntament estarà obligat a fer un Pla econòmic financer, ja que ha incomplert dues regles que estableix la Llei Orgànica 2/2012 d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera que l’estat obliga a complir als ajuntaments. El Pla servirà per demostrar que tornes a complir amb els barems.

Aquesta Llei estableix que els ajuntaments han de complir tres objectius de control i si n’incompleixes un ja has de fer un Pla. Només poden sobrepassar en un 1,5% la despesa de l’any anterior, cosa que l’Ajuntament de Taradell ha incomplert amb inversions com la piscina (amb fons propis i endeutament no podia sobrepassar els 70.000 €). També estableix que la capacitat de finançament d’un ajuntament ha de ser positiva i l’Ajuntament de Taradell va invertir 1,4 milions per realitzar obres com la piscina coberta, amb una necessitat de finançament de 658.000 euros (la capacitat de finançament era, per tant, de 700.00 €). El tercer objectiu és l’endeutament permès. En aquest cas Taradell la compleix, ja que està per sota del 50% (el màxim és el 110%).

Segons l’alcalde Lluís Verdaguer, el pla econòmic financer serveix per “demostrar que pots retornar a una situació anterior” i va dir que “ve per una inversió puntual i no per despeses corrents”. Així va afirmar que “no serà un problema perquè ens hem saltat dues regles per unes inversions fortes que no es tornaran a fer, però podrem fer inversions petites”. Jordi Freixas, portaveu d’ERC, va afirmar que “no som partidaris de la Llei d’estabilitat pressupostària, però s’ha gastat molt i totes les obres importants s’han fet aquest darrer any i és lògic que ens hàgim saltat dos indicadors” i va manifestar que “hem cremat els cartutxos grossos aquest any”. Davant d’aquesta afirmació, Verdaguer va respondre que durant el 2011 i 2012 es van fer obres per valor de 2,4 milions d’euros, “però a diferència d’aquestes últimes eren subvencionades” i va dir que “no ens fa patir aquesta situació i crec que podrem recuperar la normalitat en el primer any de la següent legislatura”.

Jacint Casadevall, regidor de SI, va apuntar que “ha de quedar clar que és una situació transitòria i fer palès que no ha de tenir cap repercussió en la pujada d’impostos”. Verdaguer hi va estar d’acord i va destacar que el romanent positiu ha estat d’1,2 milions d’euros, però descomptat els pagaments reservats per a proveïdors i per reduir endeutament queda en 621.000 euros.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments