Inici Actualitat Novetats per aquest Sant Jordi 2015 a la Biblioteca de Taradell

Novetats per aquest Sant Jordi 2015 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem una selecció de les novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest Sant Jordi del 2015. Han arribat molts llibres i, a banda d’aquests, hi ha moltes més novetats. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la


llibre-algu-com-tuAlgú com tu 
/ Xavier Bosch

Barcelona: Planeta, 2015

Sinopsi: «Van resseguir la rue de Seine gairebé sense veure el carrer, pendents com estaven l’un de l’altre. El JeanPierre, cicerone amb ganes d’agradar, explicava curiositats del barri que ella escoltava en silenci. Allà on la vorera es feia més estreta, va semblar-li que, sense voler, es fregaven les mans. Pell amb pell. I va tenir una esgarrifança. Van trencar per la rue de Buci, atapeïda de turistes asseguts a les terrasses amb ombra, i de seguida van ser al boulevard Saint- Germain». El Jean-Pierre Zanardi, galerista a la Rive Gauche, és un esperit lliure. La Paulina Homs, de vida tranquil·la i familiar a Barcelona, arriba a París per al casament de la seva cosina.

llibre-any-migUn any i mig / Sílvia Soler

Barcelona: Columna, 2015

Sinopsi: Un any i mig a la vida d’una família contemporània, amb uns pares acabats de jubilar i quatre germans, tres dels quals, per motius diversos, han de marxar de casa a buscar-se la vida. El gran és arquitecte i viu al Canadà, la segona, cuinera, viu a París, la tercera, oceanògrafa, viu a Mallorca, i el més jove, surfer, és l’únic que viu amb els pares. Durant aquest lapse de temps veurem com evolucionen els personatges i què els va passant.

llibre-dona-immobilLa Dona immòbil / Joan Barril

Barcelona: Edicions 62, 2015

Sinopsi: La dona immòbil és una història d’històries que graviten a l’entorn d’una dona de considerable atractiu, l’Helena Graus, que es veu forçada a la immobilitat per culpa d’un accident domèstic. Ella és el centre d’atenció de quatre homes que en diferents moments de la vida hi han mantingut una relació sentimental: el marit, polític d’èxit que es presenta a unes eleccions imminents; un pianista de renom, l’amant actual; un ric i solitari fi nancer que havia mantingut una relació amb ella quan eren joves; i un metge compromès, amb qui havien estat amics.

Tots els personatges han patit alguna relliscada oculta. Gent que potser va coincidir en una joventut que ja no és la que era i que ara es retroben. Tancats en una casa de muntanya i aïllats per una nevada imponent, hi ha l’escalfor de l’amor i dels antics afectes, però també por, penediment i expiació. I un vell pastor que posa en evidència que les conseqüències del passat condicionen el futur.

llibre-ratpenatEl Ratpenat / Jo Nesbo

Barcelona: Proa, 2015

Sinopsi: Harry Hole és un inspector peculiar que ha meravellat milers de lectors. Alcohòlic, drogoaddicte esquerp, desperta certa tendresa, sobretot en les dones. Ara publiquem per primera vegada en català el primer llibre de la sèrie Harry Hole. Com va començar? Quins van ser els seus inicis? Per fi, coneixerem tot el passat fosc que amaga l’ànima d’un dels detectius més carismàtics de la novel·la negra escandinava.  En aquest thriller policíac, la Brigada Criminal d’Oslo envia el Harry Hole a Sidney (Austràlia) per investigar l’assassinat d’Inger Holter, una jove noruega de vint-i-tres anys, una celebrity de sèrie B. Al seu costat hi trobarem Andrew Kensington, un aborigen australià de la policia de Sidney. Junts descobriran que no es tracta, com creien, d’un cas aïllat, sinó que hi ha una sèrie d’assassinats sense resoldre amb un patró semblant. I com més s’acosten a l’assassí, més clar té Harry que tothom és sospitós.

llibre-mon-blauEl món blau / Albert Espinosa

Barcelona: Rosa dels Vents, 2015

Sinopsi: El món blau és la nova novel·la d’Albert Espinosa: una història que enllaça amb El món groc i Polseres vermelles i que tanca una trilogia de colors que parlen de vida, de lluita i de mort. Espinosa ens proposa una narració d’aventures i emocions d’un grup de joves que s’enfronten a un gran repte: rebel·lar-se contra un món que vol ordenar el seu caos. A través de cinc personatges, una illa i una recerca incessant per la vida, Espinosa ens torna a fer partícips del seu univers particular, amb una història que es desenvolupa en un món oníric i fantàstic, amb una arrencada contundent i un desenllaç esperançador i ple de llum.

llibre-escletxa-llumUna escletxa de llum / Andrea Camilleri

Barcelona: Edicions 62, 2015

Sinopsi: L’illa de Lampedusa torna a ser escenari d’un dramàtic desembarcament d’immigrants. La situació és tan greu que el ministre de l’Interior ha decidit visitar personalment el lloc i de passada ho aprofita per fer una parada a Vigata. Però el comissari Montalbano no està disposat a participar en un acte institucional que fa ferum de campanya. Tal com pertoca al seu caràcter, troba la manera de fugir d’estudi i es refugia en una nova galeria d’art, on coincideix, gens casualment, amb l’esplèndida propietària. Però, mal que li pesi, aviat ha de tornar a la feina. L’acabalat propietari d’un supermercat ha presentat una denúncia per robatori i violació. Sembla que el cas es resoldrà aviat, però les dones sempre l’hi compliquen tot. I encara més quan entren tres tunisians en escena, aparentment involucrats en el tràfic d’armes. Això fa que el cas hagi de passar a mans d’antiterrorisme, però… quan s’és vist que en Montalbano deixi córrer una investigació un cop l’ha ensumada?

llibre-lector-trenEl lector del tren de les 6.27 / Jean Pierre Didierlaurent

Barcelona: Columna, 2015

Sinopsi: En Guylain Vignolles no és atractiu ni lleig, ni gras ni prim. La seva feina consisteix a destruir allò que més estima: és l’encarregar de supervisar “la Cosa”, l’abominable màquina que tritura els llibres que ja ningú vol llegir. Quan s’acaba la jornada laboral, en Guylain rescata de les entranyes del monstre les poques pàgines que han sobreviscut a la carnisseria. I cada matí, en el tren de les 6.27h, es dedica a llegir-les en veu alta per a alegria dels passatgers habituals. Un dia descobreix per casualitat una peça de literatura atípica que li canviarà la vida…

llibre-nosaltresNosaltres / David Nicholls

Barcelona: Empúries, 2015

Sinopsi: En Douglas Petersen entén que la seva dona necessiti “redescobrir-se” ara que el seu fill se’n va de casa. El problema és que ell es pensava que farien la redescoberta junts. És per això que, quan la Connie li anuncia que ella també se n’anirà, decideix convertir les últimes vacances que passaran com una família en el viatge de la seva vida: un viatge que els unirà tots tres i que li restituirà el respecte del seu fill. Un viatge que farà que la Connie es torni a enamorar d’ell. Els hotels ja estan reservats, els bitllets, comprats, i l’itinerari, organitzat i imprès. Alguna cosa pot sortir malament?

llibre banda berlinLa banda de Berlín / Ernst Haffner

Barcelona: la Campana, 2015

Sinopsi: El 1932 el periodista i assistent social Ernst Haffner va escriure el reportatge novel·lat La banda de Berlín. Germans de Sang, que va rebre de seguida el reconeixement del públic i de la crítica. Però un any més tard els nazis el van prohibir, i bona part de l’edició va anar a parar a la foguera. Als documents que s’han trobat fins ara, el rastre de l’autor es perd poc després de la crema dels seus llibres. Ara, vuitanta anys després, tretze països li han volgut donar la benvinguda immediatament com una obra mestra intemporal.

La banda de Berlín Haffner s’endinsa en l’il·lícit món dels baixos fons i descriu, de manera convincent i atractiva, com aquests germans de sang es mouen d’un delicte al següent, passant les nits en tuguris i lluitant junts per sobreviure a la pobresa del Berlín dels anys trenta. Amb un estil cinematogràfic de gran nitidesa i intimitat, Ernst Haffner escriu una novel·la diferent de totes les altres. Un món subterrani increïble. El Tageszeitung és rotund: «Fascinant».

 

Novel·la Juvenil

llibre-corredor-laberintEl corredor del laberint / James

Barcelona: Fanbooks, 2014

Sinopsi: Quan en Thomas es desperta a l’ascensor, l’única cosa que recorda és el seu nom. Està envoltat de nois desconeguts que, com ell, tampoc recorden res del seu passat.

“Encantat de coneixe’t, cagafil. Benvingut a la Clariana”.

Més enllà dels imponents murs de pedra que s’aixequen envoltant la Clariana, hi ha el Laberint, sense límits i sempre canviant. Cada matí, en obrir-se les portes, els corredors busquen una sortida. Mai ningú ha sobreviscut una nit a dins. Llavors arriba una noia. La primera. I el missatge que porta és aterridor.

llibre-fades-regneTotes les fades del regne / Laura Gallego

Barcelona : Montena, 2015

Sinopsi: La Camèlia és una fada padrina que fa tres-cents anys que es dedica a ajudar, amb molta eficàcia, joves donzelles i aspirants a heroi perquè assoleixin un final feliç. La seva màgia i el seu enginy mai no li han fallat, però tot comença a complicar-se quan li encomanen el jove Simó, un mosso de cavallerissa que necessita desesperadament un cop de mà. La Camèlia ha solucionat casos fins i tot més difícils, però, per algun motiu, amb en Simó les coses es comencen a tòrcer inexplicablement…

llibre-farioFario / Santi Baró

Barcelona : Cruïlla, 2014

Sinopsi: L’Andrea, una adolescent rebel i conflictiva, és expulsada de l’institut i la seva mare, que ja no sap què fer amb ella, decideix enviar-la a passar una temporada amb els seus avis als Pirineus. Uns avis que l’Andrea no coneix, uns avis amb qui la mare no té tractes i de qui tant l’Andrea com el seu germà saben que no poden preguntar res.

Però l’Andrea intueix que als Pirineus s’hi amaga alguna cosa més que uns avis que no coneix, intueix que s’amaga el gran secret de la seva mare, i per això s’hi deixa portar. Un cop allà, l’Andrea trobarà les vaques, i el Baves, i les truites, descobrirà la pesca amb mosca, i coneixerà el Marc, el pescador que va ser capaç de pescar la truita més gran que mai hi hagi hagut a cap llac dels Pirineus. I s’adonarà que és justament el Marc, malgrat que fa molt anys que és mort, qui posseeix la clau de tot.

llibre-limits-vidaEls límits de la vida: una novel·la sobre el que som / David Bueno, Salvador Macip i Eduard Martorell

Barcelona : La Galera, 2014

Sinopsi: La Lara no ha fet els quinze i ja està de tornada de tot. Es debat entre la vida i la mort. Un brot de la seva malaltia l’ha deixada a la UVI, sola, per passar una nit que pot ser decisiva. Però a la sala hi ha la Carme, una doctora que no havia vist mai, que comença a explicar-li una història apassionant: la història de la vida mateixa. Una novel·la intensa que explica el concepte de la vida.

Còmic

comic-una-historiaUnahistoria/ Gipi

Barcelona : Salamandra, 2014

Sinopsi: L’italià Gipi trenca un llarg parèntesi d’inactivitat amb aquest viatge a l’interior de la fràgil ment d’un escriptor que un bon dia apareix en una platja balbotejant idees inconnexes. Estirant del fil del seu deliri amb una narració tan poètica com fragmentada, Gipi arriba a les trinxeres de la Primera Guerra Mundial, on va lluitar l’avi de l’escriptor. A poc a poc, Unahistoria revelarà l’enigma del personatge en unes pàgines que l’italià dibuixa amb traç tremolós i expressiu i un domini aclaparador de l’aquarel·la.

http://www.ara.cat/cultura/millors-comics-del_0_1280871907.html

comic-yo-asesinoYo, asesino / Antonio Altarriba ; Keko

Barcelona : Norma, 2014

Sinopsi: El protagonista del nou treball d’Antonio Altarriba (Premio Nacional per L’art de volar ) és un professor universitari que porta a la pràctica la tesi exposada per De Quincey a De l’assassinat com una de les belles arts i es fa un tip de cometre homicidis amb un únic motiu: per amor a l’art. Narrat en addictiu monòleg interior, Yo, asesino esbossa una crítica sobre la superficialitat actual de l’art amb comentaris sobre la política basca i el món universitari.

http://www.ara.cat/cultura/millors-comics-del_0_1280871907.html

comic-versusVersus / Luis Bustos

Madrid : Entrecomics, 2014

Sinopsi: Inspirat en el conte Per un bistec, de Jack London, Versus relata l’últim combat d’un boxejador madur en hores baixes, Thomas King, contra un jove ambiciós. A través de flashbacks, ens mostra tot el que s’hi juga: conservar la dignitat i mantenir la dona i els fills. L’esquemàtica trama permet a l’autor desplegar el seu propi combat contra la rutina gràfica: cada pàgina, cada vinyeta, és un exercici visual. El resultat és un tour de force narratiu amb ecos de Frank Miller i Will Eisner que vira cap a l’abstracció en la recta final. Vibrant i suorós, en un blanc i negre contundent, el còmic té cura de tots els detalls. Fins i tot el seu format quadrat. Exacte, com el quadrilàter.

http://www.ara.cat/cultura/millors-comics-del_0_1280871907.html

Cinema

film-divergentDivergent / dirigida per Neil Burger

Intèrprets: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Ashley Judd, Jai Courtney, Maggie Q., Ray Stevenson, Miles Teller, Zoë Kravitz, Ben Lloyd-Hughes, Amy Newbold, Mekhi Phifer, Tony Goldwyn, Ansel Elgort.

Gènere: Ciència-ficció

Sinopsi: Basada en la novel·la del mateix nom de Veronica Roth. Després d’una guerra que va devastar el món conegut, els fundadors d’una nova civilització van buscar una manera de garantir una pau duradora. El sistema escollit va ser dividir la societat en cinc grups: Franquesa, Abnegació, Intrepidesa, Erudició i Amistat. Per Beatrice ha arribat el moment d’escollir una d’aquestes faccions, però el resultat de la seva prova no resulta concloent. És una divergent i s’haurà d’amagar en una facció per sobreviure.

Escull Intrepidesa i ha de demostrar que pot romandre en aquest grup, superant proves físiques i mentals. Aquestes consisteixen a vèncer en una simulació els seus pitjors temors. Durant el procés coneix i s’enamora d’un instructor, Quatre, que resulta ser un altre divergent ocult. La facció d’Erudició vol donar un cop d’estat i eliminar tots els divergents que l’amenaçarien. Per això dissenyen un sèrum que transforma en soldats sense voluntat els millors guerrers d’Intrepidesa, que assassinen els possibles dissidents i les faccions més febles. Beatrice veu morir la seva família mentre intenta escapar de la persecució, fins que aconsegueix aturar els plans d’Erudició i fugir amb Quatre.

Tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=PQQYY5FrVsw

film-bajo-misma-estrellaBajo la misma estrella / dirigida per Josh Boone

Intèrprets: Shailenne Woodley,Willem Dafoe, Ansel Elgort,Nat Wolf, Laura Dern, Sam Trammell, Mike Birbiglia.

Gènere: Drama romàntic

Sinopsi: “The fault in our stars” és l’adaptació al cinema de la novel·la Sota la mateixa estrella, de John Green. Els seus  protagonistes són dos adolescents, en Hazel i la Gus. Alguns dirien que no han nascut amb estrella i que el seu món és molt injust. Però si alguna cosa els ha ensenyat el càncer que tots dos pateixen és que no hi ha temps per lamentar-se, perquè, ens agradi o no, només existeix l’avui i l’ara. I per això, amb la intenció de fer realitat el desig d’en Hazel -conèixer al seu escriptor favorit-, creuaran junts l’Atlàntic per viure una aventura a contrarellotge, tan catàrtica com punyent.

Tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=43n5V-K_TdY

 

Llibres infantils

llibre-tres-llegendes-sant-jordiLes tres llegendes de Sant Jordi. Qui diu la veritat? / Montserrat Balada (text); Eva Sans (il·lustració)

Barcelona: El Cep i la Nansa, 2015

Edat: a partir de 3 anys

Sinopsi: Tothom coneix la llegenda de Sant Jordi, però és veritat to el que ens han explicat? En aquest conte escoltarem les tres versions de la llegenda de la mà dels seus protagonistes. Qui diu la veritat? El cavaller, la princesa o el drac?

llibre-tres-princeses-palidesLes tres princeses pàl·lides / María José Martín Francés (text); Carole Hénaff (il·lustracions)

Barcelona: Kalandraka, 2014

Edat: a partir de 5 anys

Sinopsi: Aquest conte ens remet als contes clàssics ambientats en un temps remot i en un regne de somni, amb un ancià monarca que diposita al poble l’elecció de la seva successora. L’autora recorre a les fórmules pròpies d’aquest gènere: l’estructura repetitiva i els diàlegs rimats. I teixeix un univers poètic i metafòric on, a més, ressalta un ventall d’actituds i emocions que van des de la cobdícia a la bondat, de la supèrbia a la humilitat; qualitats extensives a tots els humans, independentment de la seva condició. Carole Hénaff, la il·lustradora plasma aquesta càrrega literària en imatges inspirades en l’estètica de les mil i una nits, de traços senzills, tons pastel i fons nets, amb un joc de perspectives que transmet dinamisme i força expressiva.

llibre-ratlles-blavesRatlles Blaves / Eva Hibernia (text); Nibolon Kijkrailas (il·lustracions)

Barcelona: La Galera, 2013

Premi Hospital Sant Joan de Déu 2012

Edat: a partir de 6 anys

Sinopsi: Les ratlles blaves d’un jersei salven un nen. Les ratlles blaves són en una llibreta. Les ratlles blaves es converteixen en mar. Què són per tu?

llibre-raton-senyor-maxwellEl Ratolí del Senyor Maxwell / Frank Asch (text); Devin Asch (il·lustracions)

Barcelona: Takatuka, 2014

Edat: a partir de 8 anys

Sinopsi: És l’hora de dinar i el senyor Maxwell està impacient per celebrar el seu ascens. Tot i que és una criatura d’hàbits inalterables, avui està de molt bon humor i en comptes de demanar el plat de costum, li demana al maître que li porti un ratolí viu. Tanmateix, el senyor Maxwell aviat descobreix que la seva decisió ha estat una error catastròfic…

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments