Inici Actualitat Alícia Fernández, una taradellenca a Londres

Alícia Fernández, una taradellenca a Londres

0
COMPARTIR

Londres és possiblement una de la ciutats més conegudes i, al mateix temps, més grans d’Europa. Des de fa més de dos anys hi viu una taradellenca: l’Alícia Fernández. Després d’acabar la carrera de Disseny a Barcelona i buscar feina de forma infructuosa, “vaig decidir buscar feina internacionalment i anar al lloc on sortís una bona oportunitat”, ens reconeix. Londres ofereix moltes possibilitats, segons l’Alícia, i ja hi havia fet estada anteriorment “per aprendre anglès” i, per tant,  s’ho coneixia una mica.

Campus de Goldsmiths
Campus de Goldsmiths

Actualment, es dedica a fer recerca a través del disseny. “És un camp molt específic que investiga la relació de la ciència i les noves tecnologies en la societat”, aclareix l’Alícia. Al mateix temps, està cursant un màster en Disseny d’Interacció a la Universitat de Goldsmiths, al sud-est de Londres. De fet, aquest centre universitari està molt a prop de Greenwich, una de les zones preferides de l’Alícia.

Viu molt a prop, al barri de Brockley “una zona residencial amb cases victorianes i molts espais verds”. Però quan va arribar fa dos anys es va allotjar en un hostal a la zona de Portobello i Notting Hill, just a la part de dalt de Hyde Park, una de les zones on hi ha més allotjament d’hostals i pensions. Més tard, va viure a Clapham i Balham (al sud-oest), i després a Lewisham i New Cross Gate, a prop d’on viu ara. Per tant, ha pogut veure moltes cares de Londres.

Casa on va viure a Rosenthal Road
Casa on va viure a Rosenthal Road

Assegura que “és una ciutat molt multicultural, on conviu gent de tots els països” i que caminant pel carrer “sents molta varietat de llengües i pots trobar gran diversitat de menjars i coses”. I és que Londres compta amb uns 8,6 milions de persones de població i “sempre hi ha una activitat molt frenètica, amb concerts, festivals, mercats, exposicions… una gran oferta de coses per fer”, explica.

Durant els primers dies li va sorprendre “l’estimació que els anglesos tenen cap a la Reina i cap a tota la monarquia en general”. Assegura que quan va néixer el príncep Jordi, fill dels ducs de Cambridge, Guillem i Caterina, “la gent estava més contenta que si el Barça guanyés la Champions”.

Pel que fa al dia a dia, petites anècdotes com que a les caixes dels supermercats pots pesar-te tu mateix la compra i “no hi ha ningú per controlar si ho fas bé” o que moltes persones “cridin Gràcies conductor en baixar de l’autobús”. Altres aspectes més difícils d’acostumar-se són que “en creuar encara miro a totes dues bandes per si de cas, no m’acostumo a què els cotxes vinguin per l’altra banda”. “Però el que porto pitjor és el lunch“, ens reconeix, ja que per dinar “acostumen a menjar poc més que un sandvitx (els típics triangles de pa de motlle) i una fruita o amanida, i a més no fan pausa de la feina, sinó que s’ho mengen allà”. “I jo estic molt acostumada a la dieta mediterrània, i necessito menjar-me dos plats complets asseguda a taula”, afegeix.

Avui, doncs, coneixerem una taradellenca a Londres:

– Com es veu Taradell des de Londres?

Com un poble petit i tranquil.

– Què és el que enyores o trobes a faltar més de Taradell?

La família i els amics. També el bon temps que fa, i sobretot el sol. Poder anar a fer el got en una terrasseta no té preu.

– El millor lloc de Taradell per tu? I per què?

Els gorgs és un dels meus llocs preferits, sobretot, si fa calor i m’hi puc fer una remullada. També m’agrada molt el Castell d’en Boix i les baumes que el rodegen.

– Quina anècdota, tradició o festa et ve al cap de Taradell?

La Festa Major. El sopar de Festa Major amb els amics, retrobar-te amb gent que només veus un cop a l’any i posar-te al dia, i totes les activitats que s’organitzen.

– Un record de petita?

Recordo el pujar i baixar a les Pinediques pel bosc. Era el camí que fèiem amb els amics del barri per anar i tornar de l’escola.

Buckingham Palace
Buckingham Palace

– Què li diries a un estranger si et demana per Taradell?

Que és un poble petit a una hora de Barcelona, perquè és la ciutat de referència que tothom coneix. També que és a una hora de Girona, de la platja, o les altres coses que poden conèixer, i que és un lloc familiar.

– Què exportaries de Londres a Taradell?

El costum d’anar a dinar al pub amb els amics o la família els diumenges. A la majoria de pubs fan Sunday Roast, un plat que només se serveix aquest dia de la setmana. És un rostit de carn (normalment vedella, xai, o pollastre) acompanyat de verdures i salsa gravy.

– Quant val un cafè a Londres o algun producte característic d’Anglaterra?

Un cafè amb llet de mida normal val entre 3 i 3,50 euros. Una pinta de cervesa, que és una mica més de mig litre, uns 6 euros. I un fish and chips (plat típic a base de peix i patates fregides) per emportar entre 6 i 9.

oxford-street-alicia-fernandez
Oxford Street

– Una tradició o fet que et va sorprendre de Londres?

Haver de mirar per internet quin itinerari seguir per anar als llocs utilitzant el transport públic. En ser una ciutat tan gran amb un sistema de transports tan complex, fa que hi hagi moltes maneres d’anar d’un lloc a l’altre; trens, metros, busos, overground, DLR. Per això, és normal que cada dia passin coses; obres, accidents, retards, etc. Hi ha diferents aplicacions i webs que et diuen quina és la millor combinació en cada moment, tenint en compte si algun tren va amb retard, si hi ha algun problema en una línia de metro o, fins i tot, si tallen un carrer. La mitjana de temps per trajecte és de 40 minuts, comptant que calgui fer transbord, però es pot arribar a allargar moltíssim si no es planifica l’itinerari.

– A quin lloc de Londres portaries un visitant?

Vistes de Canary Wharf des de l'observatori de Greenwich
Vistes de Canary Wharf des de l’observatori de Greenwich

A Greenwich. És un dels meus llocs preferits. Aquesta és la zona exacta per on passa el meridià amb el mateix nom. És un barri de cases amb motius pesquers, i un mercat de menjar de tot el món. Hi ha un passeig pel costat del riu on es pot visitar el vaixell Cutty Shark, la universitat i el museu marítim. Una de les coses més conegudes és el parc, on hi ha l’observatori. És un dels parcs més grans de Londres, i té vistes a tota la ciutat.

És un barri tranquil i no és dels llocs més turístics, on s’hi barregen turistes i locals.

– Tornaràs a Taradell?

M’agrada tornar de vacances sovint. Londres tampoc està tan lluny de Taradell si ho compares amb altres llocs, i si es compren els vols d’avió a temps, es poden trobar bones ofertes.

– Si haguessis de definir amb una paraula Taradell, quina seria?

Orígens.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments