Inici Actualitat Josep Maria Reniu explica les tres etapes cap a la independència de...

Josep Maria Reniu explica les tres etapes cap a la independència de Catalunya

0
COMPARTIR

josep-maria-reniu-taradell-20152

Aquest dijous 16 d’abril unes 50 persones van assistir a l’acte anual que ERC Taradell organitza per Sant Jordi al voltant d’una presentació d’un llibre. En aquest cas, es va fer la presentació dels “Textos per a la futura República Catalana” a càrrec del politòleg Josep Maria Reniu, membre del Consell Assessor per la Transició nacional (CATN). Reniu va destacar que hi ha molta feina feta,  amb les més de 1.400 pàgines de textos per a la futura república catalana en el Llibre blanc de la Transició Nacional de Catalunya que han elaborat i que, per tant, no s’està improvisant res.

josep-maria-reniu-taradell-20153Reniu va voler posar la mirada en el futur i va explicar les tres etapes que previstes a partir del 27 de setembre en el cas que els partits independentistes sumin majoria. La primera es basa amb declaració d’independència, que serviria per enviar un missatge a la ciutadania, les institucions de l’estat espanyol i la comunitat internacional.

La segona etapa és la transició nacional. Durant aquesta etapa s’haurien de fer les estructures d’estat que faltessin, cercar reconeixement internacional i, finalment, fer la redacció de la constitució catalana. I l’última etapa seria fer el referèndum de la constitució catalana i, finalment, la proclamació d’independència final. Josep Maria Reniu va explicar que una de les coses més importants durant aquestes etapes és saber portar la gestió del dia a dia.

Com a resposata a una de les preguntes del públic, Reniu va apostar per un nou estat amb valors republicans, com són la transparència, el compromís, la implicació, la rendició de comptes i l’assumpció de responsabilitats. Finalment, va ressaltar la necessitat d’anar a votar el proper 24 de maig, ja que “és molt important tenir majories independentistes tant als ajuntaments com als consells comarcals, com a les diputacions”.

josep-maria-reniu-taradell-2015

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments