Inici Actualitat Anna Masgrau, una taradellenca als Estats Units

Anna Masgrau, una taradellenca als Estats Units

0
COMPARTIR
Boulder

Tots sabem que Colorado és un dels estats dels Estats Units d’Amèrica. Possiblement, d’altres sabran que la capital és Denver. I uns pocs, que en aquesta zona hi ha els pics més alts de les Muntanyes Rocalloses. Qui ho sap molt bé és la taradellenca Anna Masgrau, que des de fa més d’un any hi viu.

L’aventura va començar el 10 de febrer de 2014, quan va decidir-se a viatjar fins als Estats Units per fer d’au pair. És a dir, conviure amb una família d’acollida i durant l’estada cuidar els seus fills o realitzar tasques domèstiques. L’Anna assegura que “tenia molt clar que després d’acabar la carrera volia marxar a algun altre país per millorar l’anglès”. I així, va ser. Va acabar la carrera d’Enginyeria en Disseny industrial i després de mirar diferents opcions va decidir-se per anar a fer d‘au pair als Estats Units. “Com a au pair parles amb diferents famílies per veure amb quina t’entendries millor, i per aquest motiu jo he anat a parar a Denver, perquè la família que més em va agradar viu aquí”, assegura.

L'Anna amb la nena que cuida, la Tirunesh
L’Anna amb la nena que cuida, la Tirunesh

La intenció inicial era un any, però “estic tant bé amb la meva host family que vaig decidir allargar sis mesos més”. A més, “m’han donat moltes oportunitats per conèixer bé la cultura americana, m’han presentat a molta gent i, a part de treballar com a au pair, també he pogut ampliar els meus estudis de disseny industrial a una de les universitats de Denver”, destaca.

La ciutat compta amb la meitat de la població de l’estat, uns 2, 5 milions d’habitants en tota l’àrea. I se la coneix amb el sobrenom Mile-High City (ciutat d’una milla d’elevació), ja que està situada a uns 1.700 metres sobre el nivell del mar. És a dir, més o menys a una milla d’alçada. “Una de les coses que més em van sorprendre és el temps, fa canvis molt forts, ja que un dia pot estar nevant i deixar 15 centímetresde neu, i al següent dia estem a 20-25 graus”, ens explica.

En els primers dies sempre hi ha anècdotes. L’Anna explica que en alguns dels primers dies que va començar a conduir “quan estava en un encreuament amb el semàfor en vermell els cotxes de darrere em pitaven i no ho entenia”. Resulta que la família d’acollida li va explicar que “encara que el semàfor estigui vermell, si no ve cap cotxe, pots girar”. I afegeix que “als Estats Units la gent condueix amb moltes presses i tenen molt poca paciència”.

Avui, doncs, coneixerem una taradellenca als Estats Units:

– Com es veu Taradell des de Denver?

Com un lloc tranquil, petit i molt familiar.

Host Family de l'Anna a l'estació d'esquí de Vail
Host Family de l’Anna a l’estació de Vail

– Què és el que enyores o trobes a faltar més de Taradell?

La família, els amics i els divendres a l’Esbart :). El menjar també es troba molt a a faltar. Jo he estat de sort i a diferència de moltes famílies americanes, la meva host family (família d’acollida) és molt saludable i cuinen molt bé,  però no es pot comparar amb un bon pa amb tomàquet amb embotits.

– El millor lloc de Taradell per tu? I per què?

Hi ha molt llocs bonics a Taradell, però el Castell d’en Boix és el meu preferit. Sempre que sóc a casa i tinc ganes d’anar a fer una volta és el lloc on vaig. El fet de poder sortir de casa i en pocs minuts ja estar en mig del bosc i no haver d’agafar cotxe per anar-hi, és fantàstic.

– Quina anècdota, tradició o festa et ve al cap de Taradell?

La Festa Major! Els nervis del dia del pregó per fer una bona actuació amb l’Esbart, participar a la Festa d’en Toca-sons i el Birracrucis.

– Un record de petita?

Els dissabtes a la tarda i les sortides amb el Cau, sempre ens ho vam saber passar molt bé!

– Què li diries a un estranger si et demana per Taradell?

Sempre els explico que és un poble tranquil, que està a prop de Barcelona i també de les muntanyes, i on és molt fàcil conèixer la gent i que et coneguin. També dic que és un poble molt català i on es celebren molt totes les tradicions catalanes!

– Què exportaries de Denver o els Estats Units a Taradell?

L’energia i l’emprenedoria que tenen per totes les coses.

Red Rocks Amphiteatre
Red Rocks Amphiteatre

– Quant val un cafè a Denver o algun producte característic dels Estats Units?

Normalment prenc el cafè a casa, però un cafè (cappuccino) de mida mitjana a l’Starbucks costa 4,35 dòlars. I si vas en alguna altra cadena o en un bar et val entre 3 i 4 dòlars.

– Una tradició o fet que et va sorprendre de Denver?

El 4 de Juliol – Independence Day – és una de les festes importants d’EEUU. Tota la ciutat està plena de banderes americanes, tothom va vestit o porta complements amb els colors de la bandera (molts complements!!) i durant tot el dia hi ha concerts pels carrers de la ciutat. La nit es pot comparar una mica amb la nit de Sant Joan, ja que és el moment dels petards i els focs artificials. És un dia molt alegre i de molta festa.

Una altra gran festa és el Halloween. Abans de venir aquí ja sabia que era una festa important, però realment és impressionant com tota la gent decora les seves cases. N’hi ha algunes que estan tant ben decorades que durant la nit de Halloween fa impressió apropar-s’hi.

Red-Rocks-anna-masgrau– A quin lloc de Denver o Colorado portaries un visitant?

Colorado és conegut per les seves muntanyes i, per tant, la majoria de llocs que s’han de visitar són parcs naturals. El Parc Nacional Rocky Moutains és el més famós de Colorado i si es pot visitar durant la tardor amb el canvi de colors dels abres és molt bonic.

Un altre lloc on els portaria és el Garden of the Gods, un parc natural on hi ha formacions de roques vermelloses molt interessants. I també en algun concert al Red Rocks Amphitheatre, que és més un escenari que es troba en mig de grans roques vermelles i amb vistes a un gran parc natural.

– Tornaràs a Taradell?

Si, a l’agost ja tornaré 🙂

– Si haguessis de definir amb una paraula Taradell, quina seria?

Familiar.

Garden of the God
Garden of the God
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments