Inici Opinió A voltes amb Can Sert

A voltes amb Can Sert

0
COMPARTIR

opinio Lluís granLa primera intenció d’aquesta aportació era parlar de l’Espai d’Aigua i Salut de Taradell, un luxe d’instal·lació que, per la meva experiència com a veí d’alguns equipaments similars de la ciutat de Barcelona, és molt cara de mantenir en zones d’influència que superen en escreix la població de la comarca d’Osona. I Taradell, i l’entorn del nostre Espai, és molt lluny de tenir una clientela potencial tan sòlida i diversa com la de la capital.

Dit això, i esperant el millor dels futurs per a la nova instal·lació municipal, em trasllado al primer indret de Taradell que els meus ulls d’infant van veure: I és que, a través del facebook, m’ha arribat la nova que el Tint és en venda.

Un servidor, que va passar els seus primers anyets de vida, jugant davant per davant les cases dels oficials de Comercial Sert, S.A., té el cor encongit cada cop que veu la tanca closa a pany i forrellat d’aquest paradisíac indret de la nostra vila. Un espai que, avui per avui, faria les delícies romàntiques dels hereus de Charles Baudelaire, el poeta de les runes i les enfiladisses.

Com deia, arran d’unes fotografies penjades per en Gerard Paredes i d’un comentari d’en Jaume Juvany a les mateixes, m’arriba la nova que l’espai en qüestió és en venda novament i això suposa, suposo, una oportunitat per a recuperar un dels millor jardins de la nostra vila.

Els jardins de la Font Gran van ser rehabilitats, segons tinc entès, quan la propietat ja era en mans del subhaster que se’n va apropiar de manera poc legítima. I el fet que hagi estat en mans privades, ens ha obligat a viure el divorci evident entre les dues bandes del torrent que va originar l’assentament urbà de Taradell.

Aprofito doncs aquestes ratlles per a demanar, ara que venen eleccions i les promeses electorals sovintegen, si hi ha algun plantejament per a resoldre una de les taques més negres i fosques, segons la meva modesta opìnió, d’aquesta vila, com és la recuperació d’un equipament, el de la Torre del Tint, les cases dels oficials i els jardins que en formen part, per a millor gaudir del veïnat del municipi.

N’estic segur que, si en aquesta feta, si posen la meitat dels esforços que s’han canalitzat per a la consecució de l’Espai d’Aigua i Salut, podrem recuperar un dels espais més agraïts de Taradell, tot dotant d’ús a la Torre del Tint i les malmeses cases dels oficials.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments