Inici Actualitat La piscina coberta obrirà les portes l’1 d’abril i s’inaugurarà el 28...

La piscina coberta obrirà les portes l’1 d’abril i s’inaugurarà el 28 de març

14
COMPARTIR

presentacio-piscina-coberta-2015

La piscina coberta de Taradell, a partir d’ara batejada com a Espai d’aigua i salut (perquè aglutina més espais i serveis que una piscina), entrarà en funcionament el pròxim 1 d’abril. Aquest divendres al vespre en una sala gran del Centre cultural Costa i Font plena de gent, es van presentar els detalls i serveis que oferirà l’equipament. L’alcalde, Lluís Verdaguer, el regidor d’Esports, Joan Casassas, i el director de desenvolupament de projectes de la Fundació Claror, Nico Sánchez, van exposar-ho.

L’alcalde va reconèixer que és un equipament que “ens ha fet suar molt” i va repassar el procés de construcció que va iniciar-se a l’abril del 2007 amb entrebancs, abandonament de l’obra per part de la primera empresa i dues fases finals fetes a partir de 2011 i a mesura que s’obtenien recursos. Però va destacar que precisament aquests entrebancs “han permès repensar el projecte i passar d’una piscina de competició a una piscina pensada més per a tota la població de Taradell”.

Verdaguer també va insistir que la reformulació ha permès fer una gran aposta perquè sigui un equipament molt eficient energèticament. Així, tota la maquinària ocupa la part subterrània i l’escalfament de l’espai i l’aigua es fa a través de la caldera de biomassa que es va construir al costat del pavelló municipal. Aquesta caldera servirà per alimentar el pavelló i la piscina, i en un futur ampliant-se podria servir per als pisos per joves, dispensari i escola infantil de Les Pinediques.

piscina-cobertaEl cost de l’obra final ha estat de quasi 4,5 milions d’euros, dels quals 1,3 provenen de diverses subvencions, 358.000 de la venda de solars del davant del Pujoló que es quedava l’empresa constructora, 333.000 de compensacions (per exemple de la MAT i l’empresa que va abandonar l’obra), 155.000 de fons propis de l’ajuntament i 2,3 milions d’endeutament (l’alcalde va assegurar que 680.000 ja s’ha pagat i que en 10 anys tot estarà pagat per un equipament que “ha de durar molts més anys”). A la part de preguntes es va demanar l’aportació anual que farà l’Ajuntament. Verdaguer va reconèixer que s’ha previst una aportació inicial de 100.000 euros anuals, comparant que en altres equipaments com can Costa o l’escola bressol també es fa aportació. I va dir que “la previsió inicial que fem és arribar a 800 abonats i ens farien falta uns 1.200 per no posar-hi diners”.

Tant la construcció de l’equipament com la seva posada en marxa compten amb l’assessorament de la Fundació Claror, especialitzada en equipaments municipals a Barcelona i poblacions com Llinars del Vallès. També són els encarregats de fer la selecció definitiva del personal. Verdaguer va reconèixer que “penso que s’ha fet de la millor manera possible. Després de seleccionar només currículums de gent de Taradell ens en van quedar 180 que es van anar descartant en funció del currículum. Crec que s’estan seleccionant bons perfils i demanar disculpes als qui no hem triat”. Després de les eleccions municipals, el nou equip de govern escollirà el sistema de gestió de l’equipament. Ara ho gestiona l’ajuntament i la vintena de treballadors són contractats a través d’una empresa temporal.

 Serveis i espais

piscina-petitaLa piscina gran té una profunditat màxima d’1,60 metres, 20 metres de llargada i sis carrers, que permetin espai per als abonats encara que es fan cursets de natació. Hi ha previst fer cursets de natació per a nadons, escolars, adults, gent gran i embarassades de pre i post part. La zona té amplis finestrals que afavoreixen l’entrada de claror durant el dia. La zona de la piscina també compta amb una petita sauna i un altre espai de bany de vapor. Segons Nico Sánchez, estan a la vista de la piscina perquè siguin controlables pels socorristes si hi ha alguna emergència. El vas petit està pensat per a activitats dirigides com aiguagim o aiguazumba amb un metre de profunditat. Les piscines són amb aigua salada i rajos ultraviolats que permeten eliminar la matèria orgànica.

sala-fitness-piscinaL’equipament també compta amb una àmplia sala per a gimnàs amb aparells, situada a la banda del bosc del Pujoló.  Segons Nico Sánchez, permet que “hi hagi una rotació d’unes 60 persones fent exercici al mateix temps”. A l’altre extrem de l’equipament hi ha la sala per a activitats dirigides (zumba, BodyPump, tonificació, pilates, etc) per a totes les edats i intensitats. Es comença amb una trentena d’activitats a la setmana, tot i que la idea és augmentar l’oferta i els horaris en funció de la demanda. Al costat de la sala d’activitats, hi ha una sala per a fer spinning amb capacitat per a unes 25 bicicletes.

Pel que fa als vestuaris, n’hi ha un de general masculí i un de femení amb una seixantena d’armaris guarda roba. També hi ha dos vestuaris per a grups (masculí i femení), que són els que usaran els escolars. I un vestuari per a monitors, un per a discapacitats i un de privat per a casos particulars o famílies que sol·licitin disposar-ne.

sala-maquines-piscinaLa zona d’entrada a la piscina compta amb un taulell de recepció i dues zones d’accés o sortida automàtiques. L’equipament també compta amb un nivell inferior on hi ha tota la maquinària i els equips de refrigeració, climatització, deshumidificació (permet reduir la humitat de l’aire i escalfar l’aigua de les dutxes) i condensació pensats per contribuir a la sostenibilitat i l’eficiència energètica.

Horaris i preus dels abonaments

L’Espai d’Aigua i Salut de Taradell obrirà 357 dies a l’any amb un zona horària àmplia per adaptar-se a tothom. Així durant la setmana estarà obert de 7 del matí a10 de la nit i els caps de setmana de 9 del matí a 8 del vespre.

L’abonament mensual per a un adult costarà 44,50 euros i permet fer ús de tot l’equipament i tots els serveis tots els dies que es vulguin. En l’apartat de preguntes es va qüestionar perquè no hi ha opció d’abonar-se només a la piscina. Nico Sánchez va justificar-ho dient que “es fa molt difícil controlar i evitar que gent que només paga piscina, faci ús del gimnàs o altres espais. Hauries d’anar posant barreres a l’equipament”.

La resta d’abonaments són 33,38 euros per a joves (de 16 a 23 anys )o 28,93 euros per a gent gran. També hi ha la tarifa duo (pensat per a dues persones que es posen d’acord i van juntes a l’espai i paguen amb un únic número de compte). A cada un els surt la mensualitat per 37,83 euros. També hi ha dos packs familiars. El primer pensat per famílies monoparentals inclosos els fills fins a 21 anys (66,75 euros tota la família) i el segon per a famílies de dos pares/mares i tots els fills fins a 21 anys (89 euros tota la família). La matrícula costa 66,75 euros. També hi ha la possibilitat d’entrades puntuals d’un sol dia per a no abonats (dies feiners 9 euros i caps de setmana 11 euros).

Tota la informació la podeu trobar a la pàgina web de l’Espai d’aigua i salut (www.eastaradell.cat)

spinning-piscinaPromoció per als primers abonats

A partir d’aquest dilluns 9 de març i fins el 27 del mateix mes comença una promoció per captar els primers abonats. D’aquesta manera s’ofereix la matriculació i el mes d’abril de forma gratuïta a aquells que contractin algun abonament. També seran obsequiats amb una motxilla els 300 primers abonats. Com que el personal encara no està contractat del tot i les instal·lacions no estan obertes, la gestió es podrà fer a la sala de plens de l’Ajuntament cada dia de 10 a 14h i de 16 a 20h. Els dissabtes de 10 a 14h.

Inauguració el 28 de març amb Artur Mas

La inauguració de l’equipament serà el dissabte 28 de març a partir de les 10 del matí. L’acte insitucional comptarà amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. Durant aquell dia hi haurà jornada de portes obertes perquè tots els taradellencs puguin visitar les instal·lacions i els espais.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

14 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Carlos
Carlos
21 març 2015 13:40

Hola gente de Taradell, conozco vuestro pueblo desde hace tiempo y espero que sepáis que es algo muy especial. Desde luego, os quejáis por todo… antes porque no había piscina ni nada parecido… y ahora que ya esta hecha y funcionando… solo veo comentarios sobre el precio que cuesta y los abonos, que si en Vic tal, que si en Centelles cual, que esto que si lo otro. No sé si lo sabéis, creo que no os dais ni cuenta, pero sois unos privilegiados de una de las zonas más nobles de la província de Barcelona. Ahh!!! y además con… Llegeix més »

Dolors
Dolors
10 març 2015 11:42

No entraré en el debat de si calia fer la piscina o no. Ja està feta i el que cal és intentar mantenir-la. Per tant, si el que es vol és això penso que les quotes són massa altes i no contemplen situacions que poden ser les més habituals i que ja han exposat altres comentaris. Per altra banda, s’oferta la quota familiar (2 adults i fills) amb un sol preu sense tenir en compte l’edat dels fills. Hi ha moltes famílies que aquests fills són petits (menors de 10 anys), que només utilitzaran la piscina, que els nens no… Llegeix més »

Benjami
Benjami
10 març 2015 10:37

Penso que es s’hauria de fer un abonament més econòmic per anar només a la piscina.

Jordi
Jordi
10 març 2015 8:33

Jo vaig a la piscina un cop a la setmana a l’estadi, i amb l’abonament de 20 que em va costar 90€. Això vol dir que al mes em costa 18€, la meva pregunta és, quins incentius tinc per anar a la de Taradell a part del viatge que m’estalvio….?

Crec que els preus haurien de ser més competitius….

Joan
Joan
9 març 2015 14:32

Hola, jo com a poble veí, i interessat amb el nou espai, penso que la quota és una mica cara. Actualment jo estic abonat a la piscina de Centelles pagant 44,95€ mensuals (gairebé el mateix que es cobrarà aquí) i les instal·lacions de Centelles són molt més grans (picines de 25 metres, 8 carrils, gim més gran…). Per això, opino que per atraure abonats, si poseu el mateix preu, la gent continuarà al mateix lloc. Crec que al ser un espai més petit (però que és perfecte per fer esport) haurien de ser quotes més barates. Salut

Agustí
Agustí
9 març 2015 15:43
Reply to  Joan

Tota la raó company. Tot i ser tan car i no poder-hi anar, la piscina té molt de dèficit anual segons he llegit. No es podia haver previst abans això?
Quina gestió…

Albert Molist Mora
Albert Molist Mora
9 març 2015 14:18

Hi ha altres opcions com ara un val d’1 o 10 entrades o per a l´estil?

Per a gent, que potser com jo, hi anirien un cop a la setmana, pagar la mensualitat per 4 cops al mes no em sortiria a compte.

Pere Pastor Alemany
Pere Pastor Alemany
9 març 2015 1:15

Ostres!
Piscina o espai d’aigua a Taradell?
No en sabia res.
Com que no se n’ha parlat gaire…

Silvia
Silvia
8 març 2015 14:14

Hola,

No vaig poder ser a la presentació de la piscina però em sembla un bon equipament i que molts taradellencs en podrem gaudir. En quant al preu de la quota si ho comparem amb altres centres, nosaltres estem apuntats a un de Vic, no ho trobo car per tot el què es podrà fer i els dies que estarà obert.

Ja se sap que mai serà al gust de tothom i que sempre es podria millorar, però des del meu punt de vista és un bon espai i que esperem gaudir-ne ben aviat.

Salutacions i felicitats!