Inici Actualitat El Centre Excursionista Taradell proposa 10 sortides per conèixer punts emblemàtics de...

El Centre Excursionista Taradell proposa 10 sortides per conèixer punts emblemàtics de 1714

0
COMPARTIR

ruta-senders-1714

El Centre Excursionista de Taradell (CET) ha programat vuit sortides per recórrer la ruta dels Senders de 1714. La iniciativa busca donar l’oportunitat de visitar espais emblemàtics de la Guerra de Successió gràcies al projecte que es va idear amb motiu de la commemoració del Tricentenari.

La ruta dels ‘Senders de 1714’ és un recorregut pels deu escenaris on an succeir els principals episodis històrics de la Guerra de Successió a Catalunya. La ruta, de 645 quilòmetres, pretén aprofitar la xarxa oficial de senders per lligar aquests deu punts emblemàtics i carregats de simbolisme i interès patrimonial. Entre aquests hi ha la Casa Museu Rafael Casanova (Moià), el Castell de Cardona (últim fortí austricista a capitular), la Universitat de Cervera (símbol del nou ordre borbònic), el turó de la Seu Vella de Lleida (recinte militar), o l’antic mercat del Born (barri enderrocat per construir-hi la fortalesa militar de la Ciutadella).

ruta-senders-17142En total el CET ha programat vuit sortides seguint aquests senders, la primera de les quals es farà el proper 15 de març entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès. Les sortides es complementaran amb visites guiades a diferents indrets d’interès cultural. El calendari previst és: 12 abril (Terrassa-Talamanca), 10 maig (Talamanca-Moià), 7 juny (Moià-Vic), 5 juliol (Vic-Sant Hipòlit de Voltregà), 6 setembre (Sant Hipòlit de Voltregà-Sant Quirze de Besora), 4 octubre (Sant Quirze de Besora-Ripoll) i 8 novembre (Ripoll-Castellar de n’Hug).

Per participar a les sortides cal tenir llicència de la FEEC (es pot obtenir la de 24 hores si no se’n té).

La ruta està impulsada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb el suport de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és posar en valor l’excursionisme i el coneixement del país. Durant l’acte de presentació d’aquest divendres també es van projectar fotografies de Pako Crestas dels diversos trams de la ruta.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments