Inici Actualitat Una trentena de persones nouvingudes a Taradell participen als tallers per aprendre...

Una trentena de persones nouvingudes a Taradell participen als tallers per aprendre català

1
COMPARTIR

cursos-catala-nouvinguts

L’Ajuntament de Taradell i el Pla de Convivència de la Mancomunitat La Plana han organitzat, com porten fent els darrers anys, el curs de capacitació lingüística en català sota el nom “Aprèn català, fes arrels”. Unes 30 persones cada setmana, des de finals de gener fins a finals de juny, es troben a l’escola municipal de l’Arpa per a rebre classes de català i conèixer millor la societat catalana.

El català és la principal eina de què disposen totes les persones nouvingudes per a deixar de ser-ho, ja que els permet ser reconeguts com a membres participants de la societat d’acollida i així accedir en igualtat de condicions a la ciutadania.

Aquest curs s’ha programat tenint en compte les necessitats del municipi i per això, a diferencia d’altres anys, s’han fet dos grups amb nivells diferents. Per una banda, els dimarts d’1⁄4 de 4 a 3⁄4 de 5 hi participen aquelles persones de nivell 1 de coneixement de la llengua, i els dijous a la mateixa hora, hi participen les persones amb un nivell més baix, l’inicial.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Aleix Solà
Aleix Solà
11 febrer 2015 19:42

En primer lloc, m’agradaria dir que em sembla perfecte que es porti a terme aquest curs, ja que la llengua és una eina de comunicació imprescindible i tot aprenentatge al respecte em sembla necessari i profitós. Un cop dit això, discrepo amb la manera com s’organitza aquest curs. Crec que Taradell és un poble suficientment gran i preparat per dotar-nos d’eines que ens permetin fer aquestes formacions de manera autònoma, sense dependre de la manco. Entenc i estic d’acord que algunes coses s’hagin de mancomunar, però no en aquest cas. Si els cursos s’han programat “tenint en compte les necessitats… Llegeix més »