Inici Actualitat Els Agents Rurals enxampen un caçador furtiu d’ocells de cant a Taradell

Els Agents Rurals enxampen un caçador furtiu d’ocells de cant a Taradell

0
COMPARTIR

caçadors-furtius-ocells

Els Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Naturals han identificat i enxampat in fraganti dos furtius a Taradell i a Sant Pere de Torelló. Els agents n’han tramitat la corresponent denúncia i l’obertura de diligències penals.

ocell-caçat-furtiusEn l’últim mes havien detectat tres punts on es caçava furtivament, però no els havia estat fàcil sorprendre els caçadors perquè prenen moltes precaucions. Els agents van trobar atrapats a les xarxes i van alliberar 4 pinsans, 2 merles, 3 pit-roigs, 2 pardals de bardissa, 1 gafarró, 1 tallarol i 1 cadernera. També van trobar morts 1 pit-roig, 4 pinsans, 1 pardal i 1 mallerenga carbonera. En aquest cas, han pogut intervenir cinc xarxes japoneses d’uns 12 metres cadascuna.

Segons informen, el mètode de captura es fa amb xarxes japoneses, un art de caça prohibit perquè no és selectiu, no discrimina l’espècie a capturar, i, per tant, permet agafar tant una espècie cinegètica com una espècie protegida.

L’us de xarxes japoneses només s’autoritza excepcionalment per a finalitats científiques. La tinença i utilització d’aquesta mena de xarxes pels particulars estan absolutament prohibides, i poden ser constitutives d’un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos, i la inhabilitació per a la caça de fins a quatre anys.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments