Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell haurà de fer-se càrrec de la indemnització per l’accident...

L’Ajuntament de Taradell haurà de fer-se càrrec de la indemnització per l’accident de tirolina no pagada pel propietari

0
COMPARTIR

ajuntamentL’accident de tirolina que es va produir el 2006 al Gurri Xic s’està convertint en un malson per l’Ajuntament de Taradell. La Justícia continua considerant que té responsabilitat en l’accident i ara obliga el consistori a pagar els diners de la indemnització que el propietari no ha fet efectiu.

El 2010 el propietari va ser condemnat pel Jutjat Penal número 3 de Manresa a indemnitzar la víctima amb 1,2 milions d’euros. També va ser condemnat a un any i mig de presó (que no va haver de complir per estar per sota dels dos anys i no tenir antecedents). La indemnització es va dir que es pagava a través de l’assegurança (300.000) i amb la cessió d’un terreny d’una hectàrea que s’havia de taxar. La jutgessa va excloure de la via penal a l’Ajuntament i la Generalitat.

L’acusació, però, va presentar un nou contenciós administratiu contra les dues administracions perquè responguessin per la indemnització, que va acabar amb la condemna del 2013 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Va obligar l’Ajuntament a pagar 752.000 euros per responsabilitat patrimonial. El consistori, tot i no compartir la sentència, va pagar-los a través de les assegurances (500.000) i la resta (252.000) a través de pagaments mensuals. Tot i això, va presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional, que no va ser ni admès, i va demanar una nova interpretació al TSJC. Aquí és on l’Ajuntament de Taradell defensava que no s’havia de fer càrrec de la indemnització del propietari.

El TSJC, però, ha rebutjat aquesta interpretació i obliga l’Ajuntament de Taradell a fer-se càrrec també de la part que no han pagat el propietari, en declarar-se insolvent. Segons l’alcalde, Lluís Verdaguer, “desconeixem amb exactitud la xifra”. “Ens diuen que hem de pagar, però no sabem quant”, afirma. Per això, l’Ajuntament de Taradell s’ha personat en la demanda de la familia cap al propietari i ha sol·licitat oficialment informació per aclarir què s’ha pagat i que no. Podrien ser més de 900.000 euros. Tot el consistori, equip de govern i grups municipals a l’oposició, han lamentat aquest nou càstig. I és que després d’aquest pas judicial, l’únic que podria fer l’Ajuntament seria presentar recurs al Tribunal Europeu de Justícia.

Recordem que l’accident va tenir lloc el 7 de maig de 2006 quan un nen va caure des d’una tirolina quan feia activitats a les instal·lacions del Gurri Xic. A conseqüència de l’accident va patir traumatisme cranial i trencament de la mandíbula i el canell. El noi va quedar en cadira de rodes i necessita ajuda assistencial.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments