Inici Actualitat Un documental del Grup de Recerca de Taradell explica l’escola del Colomer

Un documental del Grup de Recerca de Taradell explica l’escola del Colomer

0
COMPARTIR

grup-recerca-2015

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font va omplir-se aquest dissabte per veure el documental que va presentar el Grup de Recerca Local sobre l’escola del Colomer. El documental es va realitzar a partir de l’entrevista a una vintena d’exalumnes que van estudiar-hi. L’escola va funcionar durant 19 anys del 1942 al 1961 i va tenir com a mestra, a Josefa Lleopart. Va donar servei a moltes masies del voltant de Taradell, Tona i Malla amb ensenyament fins als 12 anys, tot i que també va donar formació a adults.

grup-recerca-20153Precisament, a l’acte van ser-hi presents l’exalcaldessa de Tona, Teresa Mirambell, filla de Josefa Lleopart, i Montse Lleopart del Mas El Colomer. També hi eren molts dels entrevistats que van rebre una còpia del documental com a obsequi.

Al marge d’aquest documental, també es va projectar un recull de les entrevistes de vida que es van fer durant el 2014 gent gran del poble. Amb un petit fragment de cada una d’elles. Des del 2009 s’han enregistrat unes 170 entrevistes amb l’objectiu de recollir i difondre informació sobre vivències i records de la gent gran del poble.

grup-recerca-20152

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments