Inici Actualitat Un treball sobre les fires i festes del municipi guanya el 7è...

Un treball sobre les fires i festes del municipi guanya el 7è Premi Ajuntament de Taradell

0
COMPARTIR

premi-ajuntament-taradell-2015

Andrea Higueruelo ha guanyat el 7è Premi Ajuntament de Taradell al millor treball de recerca de batxillerat. Va ser premiada per un treball que recopila les fires i festes del municipi. El lliurament del guardó es va fer aquest divendres a la sala de plens de l’Ajuntament i va comptar amb la presentació dels quatre treballs que optaven al premi.

premi-ajuntament-taradell-20152El jurat va valorar del treball guanyador l’ordre, la coherència, el llenguatge, l’ús de fonts bibliogràfiques i orals i la utilitat en sistematitzar els costums. En la seva presentació Andrea Higueruelo va explicar que el treball agrupa cronològicament totes les fires i festes de Taradell. En fa una descripció, apunta els actes i redacta un anàlisi. Segons la pròpia autora, moltes festes estan poc documentades i va haver de recórrer a fonts orals. En total ha trobat 23 festes anuals que parlen d’un poble “social, participatiu, innovador, tradicional i amb la cultura catalana molt marcada”. Andrea Higueruelo va ser premiada amb 600 euros.

premi-ajuntament-taradell-20155La resta de treballs presentats van ser ‘Aproximació a l’evolució demogràfica del segle XX a Taradell‘ d’Oriol Casulleras on, entre d’altres conclusions, apunta que al llarg del segle passat l’esperança de vida es va doblar dels 36 anys als 77. Maria del Mar Espinàs va presentar el treball ‘Independència energètica de l’Institut de Taradell‘ on analitza el cost i la instal·lació d’un sistema solar fotovoltaic.

premi-ajuntament-taradell-20153I, finalment, Lleïr Pladevall va exposar el treball ‘La participació de Taradell en el procés independentista català‘ que analitza aspectes com la consulta del 13-D de 2009, la formació de SI, la constitució de l’ANC Taradell i la participació dels taradellencs en les manifestacions de l’11 de setembre. Tots ells van rebre un obsequi consistent en dos llibres de Taradell i un val de compra de l’ABT.

premi-ajuntament-taradell-20154

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments