Inici Actualitat Uns 90 carros exhibeixen pels carrers el museu dels Tonis de Taradell

Uns 90 carros exhibeixen pels carrers el museu dels Tonis de Taradell

0
COMPARTIR

tonis-taradell-20152

Un any més el Passant dels Tres Tombs de Taradell va exhibir la gran varietat de tipologies i usos que tenien els carros per la gent de pagès. Un total de 90 carruatges i 150 genets van desfilar pels carrers del centre de Taradell en les Festes de Sant Antoni Abat 2015.

tonis-taradell-2015La majoria de carros exhibits són patrimoni dels Tonis de Taradell que durant anys han fet una feina de recuperació i conservació a l’Alzinar de la Roca. Una de les peculiaritats del Passant de Taradell és que rarament veuràs carros repetits. S’hi pot veure el que transporta garbes, el que arrossega troncs, l’enterramorts, la popular tartana, el carro de vela, d’escala, el que transporta botes de vi, palla, o una màquina de ventar, entre d’altres.

El passant anava encapçalat per quatre membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona i, tot seguit, per l’abanderat, l’hereu sortint Joan Puig. Tampoc hi faltava el carro amb Sant Antoni Abat, i d’altres dels centres escolars del municipi i de particulars.

Podeu veure més imatges del passant en la galeria d’imatges dels Tonis 2015 que hem penjat o a continuació.

[shashin type=”albumphotos” id=”63″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” reverse=”y” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments