Inici Actualitat Els Tonis de Taradell arriben aquest cap de setmana amb Carme Forcadell...

Els Tonis de Taradell arriben aquest cap de setmana amb Carme Forcadell com a pregonera

0
COMPARTIR

rp-tonis-2015

Just després de les festes nadalenques, Taradell enllaça amb la Festa de Sant Antoni Abat. Aquest cap de setmana està previst que el municipi mobilitzi unes 700 persones, tal i com s’ha dit aquest dijous en la presentació oficial dels actes. El president dels Tonis, Josep Presseguer, ha assenyalat que la festa vol guanyar en “qualitat” i, per això, tots els carregaments seran nous enfocats en oficis relacionats amb el bosc, com per exemple el d’espinyador. Segons el president, la festa d’aquest diumenge convertirà el municipi en un museu “a l’aire lliure” on es podrà veure pels carrers i places “el ric patrimoni material i immaterial rural de Taradell”.

Pregó i Hereu 2015

hereu-2014El dissabte al vespre hi haurà un altre moment emblemàtic. Després del tast del porc als jardins del Centre cultural Costa i Font es farà l’acte del pregó, que aquest any anirà a càrrec de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell. L’acte també comptarà amb l’elecció de l’Hereu de Taradell 2015, que ha de substituir a Joan Puig. També serà el moment per lliurar la bandera a l’abanderat i veure les actuacions de l’Escola de Música de l’Arpa i l’Esbart dansaire Sant Genís.

Durant tot el dia hi haurà activitats molt diverses. Destaquen les activitats infantils entorn de l’ofici de carreter el dissabte a 2/4 de 12 del matí a l’Alzinar de l Roca, les passejades en burros catalans a les 4 de la tarda als Jardins de can Costa i la presentació del llibre ‘Pinyonaires’ a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font a les 5 de la tarda.

També aquest divendres hi ha activitats. A les 5 amb una iniciativa per conèixer en què consistia l’ofici d’espinyar als jardins de Can Costa. A 2/4 de 6 l’hora del conte de la Biblioteca estarà centrat en el bosc i a 2/4 de 7 es farà un taller de coca de pinyons a la sala del mig del Centre cultural Costa i Font.

rp_Tonis-025.jpgInauguració de la Cabanya de l’Ecomuseu

Diumenge al matí a la zona de l’Alzinar de la Roca es farà la inauguració oficial de la Cabanya de la Roca, que serà la seu de l’Ecomuseu del Blat. Aquest serà el centre d’acollida i gestió de l’Ecomuseu, després de les obres per rehabilitar l’espai. Segons el regidor de Pagesia de l’Ajuntament de Taradell, Jordi Baucells, té per objectiu mostrar, en el context de la forma de vida de la pagesia, els processos de producció, processament i consum dels cereals des d’una perspectiva transdisciplinar, així com la recuperació de la memòria de la vida rural.

La inauguració serà a 2/4 de 10 del matí i hi haurà portes obertes. Més tard, a 1/4 d’11 del matí es lliurarà el quart Toni d’Honor a la sala de plens de l’Ajuntament. Enguany recau a la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona que amb els seus cavalls obriran el Passant.

Al centre de Taradell hi haurà la onzena edició de la Fira de liquidacions d’estocs ‘Duros a 4 peles’, organitzat per l’Agrupació de Botiguers de Taradell, una fira de productes artesans, i una demostració de feines antigues.

El passant dels Tres Tombs començarà a 3/4 de 12 del matí, després de l’ofici solemne i la benedicció. Hi haurà tots els elements característics amb animals amb guarniments catalans i enganxats a carros que s’han recuperat i treballat a l’Alzinar de la Roca.

Diumenge a la tarda un concert de Tastet de Gospel a 2/4 de 7 de la tarda al Centre cultural Costa i Font posarà el punt i final a la Festa dels Tonis.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments