Inici Actualitat El pessebre de la capella de Santa Llúcia reprodueix Sant Climent de...

El pessebre de la capella de Santa Llúcia reprodueix Sant Climent de Taüll

1
COMPARTIR

pessebre-santa-llucia-2014

Aquest any el tradicional pessebre de la capella de Santa Llúcia, que realitza el taradellenc Joan Blancafort, és un dels més espectaculars dels últims anys. Recrea amb tota mena de detalls l’església romànica de Sant Climent de Taüll, a la Vall de Boí.

L’església compta amb tres naus i un campanar, tots ells datats del segle XII. El campanar consta de sis pisos amb quatre cares a cada pis amb el mateix nombre de finestres, excepte al primer pis on hi ha un sola finestra. L’església també és molt coneguda per integrar en el seu interior una de les pintures romàniques més importants d’Europa, el Pantocràtor de Taüll.

pessebre-santa-llucia-20144El pessebre es pot visitar des d’avui dia de Nadal i durant diverses setmanes, ja que la capella té obertes les seves portes.

Ja fa diversos anys que Joan Blancafort s’encarrega del pessebre de la capella de Santa Llúcia. En els últims anys ha recreat el santuari de Sant Segimon, el monestir de Sant Pere de Casserres i el Castell d’en Boix. Les maquetes esta realitzades amb guix, cartró i porexpan.

pessebre-santa-llucia-20143

pessebre-santa-llucia-20142

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Genís Sañé Pladevall
Genís Sañé Pladevall
26 desembre 2014 12:44

Un any més Joan ens has colpit amb una altra joia. Et felicito pel teu acurat treball, una obra, molt ben feta, espectacular, que t’honora, i que omple la capella encara més de l’esperit nadalenc que ja respirava.
Per molts anys.
Genís.