Inici Actualitat Taradell és guardonat per la qualitat i transparència de la web

Taradell és guardonat per la qualitat i transparència de la web

2
COMPARTIR

guardo-web-taradell

L’Ajuntament de Taradell va rebre aquest dilluns el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència de la web. Aquest certificat és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Un total de 77 municipis catalans han rebut aquesta mateixa distinció en un acte que es va fer al Palau de Pedralbes. L’alcalde, Lluís Verdaguer, va rebre el guardó.

El Segell es basa en avaluar les pàgines web a partir de 41 preguntes bàsiques sobre la informació que hi apareix. Aquestes preguntes es basen en quatre àmbits: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de les gestions i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

La web de Taradell compleix requisits tant bàsics com donar informació sobre els representants polítics, sobre els òrgans de govern, publicar les convocatòries dels ordres del dia dels plens municipals i les seves actes, acords de govern i ordenances o notícies, agenda i informació del municipi. I també incorpora la publicació del pressupost, les retribucions dels càrrecs electes, eines de participació o per comunicar incidències, entre d’altres.

Hi ha tres modalitats de guardó i el Segell és per aquells municipis amb una puntuació superior al 75%. En el cas de Taradell la seva nova pàgina web ha obingut un 98%. D’Osona també han estat guardonats amb aquest Segell els municipis de Tavèrnoles (95%), Vilanova de Sau (805), Calldetenes (85%), Prats de Lluçanès (90%), Sant Julià de Vilatorta (95%), Les Masies de Voltregà (100%), Sant Hipòlit de Voltregà (100%), Seva (80%), Balenyà (98%),  Manlleu (93%) i Vic (98%).

En la primera edició (març 2014) es van atorgar 48 guardons.

guardo-web-taradell2

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi
Jordi
26 desembre 2014 14:52

Felicitats a tots els qui l’han fet possible, la veritat és que ha fet un bon canvi tant en continguts com en disseny. Es troba la informació més fàcilment!

Salut

Marta
Marta
23 desembre 2014 13:07

Però si fa dos dies era de les pitjors de Catalunya, sí que costa poc ser premiat. Com deuen estar els altres…