Inici Actualitat Escolars de Taradell participen en l’elaboració de la felicitació de Nadal de...

Escolars de Taradell participen en l’elaboració de la felicitació de Nadal de la Mancomunitat La Plana

0
COMPARTIR

escoles-felicitacio-nadal-mancomunitat

Un total de 330 alumnes de cicle mitjà de deu escoles han participat en un concurs de dibuix per elaborar la felicitació de Nadal de la Mancomunitat La Plana. “Urgent, per Nadal menys residus” ha estat el lema que ha encapçalat la proposta educativa, encaminada a la reducció com a eina principal per a prevenir els nostres residus.

Els centres que hi han participat són l’escola Joan XXIII dels Hostalets de Balenyà, l’escola de Muntanyola, l’escola Valldeneu de Sant Martí de Centelles, l’escola Les Basseroles de Sant Miquel de Balenyà-Seva, les escoles El Gurri i Sant Genís i Santa Agnès de Taradell, les escoles El Castell, Vedruna i El Pive de Tona i l’escola Els Castanyers de Viladrau.

La proposta ha consistit en dues sessions de treball, que han permès als infants de 3r i 4t de primària apropar-se a la problemàtica dels residus, reforçar el concepte de les 3R i conèixer l’estratègia de la reducció. La primera sessió, dinamitzada per la Mancomunitat La Plana, ha tingut per objectiu interioritzar alguns conceptes com la reducció de residus i la compra sostenible.

Mitjançant el joc i el treball en equip han conegut alternatives més sostenibles a residus molt comuns , com les bosses de plàstic, les ampolles de plàstic, el paper d’alumini, els brics i els gots de plàstic d’un sol ús. Els alumnes han investigat cinc casos de residus sospitosos, i han buscat solucions per reduir-ne el seu consum . Al llarg de l’activitat han caracteritzat cada residu i les seves alternatives, comparant-ne dades com el pes, els materials de què estan fets, a quina fracció es llencen, com es poden reciclar i també maneres de reutilitzar-los.

Exemples d’algunes alternatives que han trobat són el cabàs, la cantimplora, la carmanyola, les ampolles de vidre i els gots reutilitzables. Un cop realitzada la primera sessió, cada alumne ha finalitzat el treball elaborant un dibuix per al concurs de la felicitació de Nadal. El contingut de les il·lustracions s’ha centrat a sensibilitzar de la necessitat de prevenir els residus en el nostre entorn.

El jurat del concurs, format per tècnics de la Mancomunitat, escollirà un dibuix guanyador i tres finalistes. El veredicte es donarà a conèixer durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 22 al 30 de novembre. El dibuix guanyador s’utilitzarà com a imatge de la felicitació de Nadal de la Mancomunitat La Plana d’aquest any.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments