Inici Actualitat Taradell ha acollit una xerrada per prevenir els mals d’esquena

Taradell ha acollit una xerrada per prevenir els mals d’esquena

0
COMPARTIR

xerrada-habits-posturals

Gairebé una quarantena de persones grans de Taradell van participar a la xerrada “Els bons hàbits posturals”, que va anar a càrrec de David Parro, fisioterapeuta el passat 3 de novembre al Centre Cultural Costa i Font. Una xerrada informativa i també pràctica que pretenia donar a conèixer les diferents malalties associades a l’esquena, com prevenir-les i com tractar-les.

Al llarg de la xerrada es va donar especial rellevància a una sèrie de normes posturals en determinades accions quotidianes com pot ser a l’hora d’anar a dormir, anar a caminar, conduir el cotxe, planxar o rentar plats, manipular càrregues, treballar a l’ordinador, etc. Un cop finalitzada la part teòrica de l’activitat, aquesta va acabar amb uns exercicis pràctics que es poden fer al domicili i que poden ajudar a millorar la salut dels qui els practiquen.

xerrada-habits-posturals2Aquesta sessió, enfocada bàsicament a temes de salut, és paral·lela al taller d’activitat física per a gent gran que es porta a terme al municipi dos cops per setmana des de fa uns quants anys. Per aquest motiu, amb aquesta xerrada s’han treballat aspectes posturals que també es treballen dins del programa d’activitat física, que es coordina des de l’Associació de Jubilats de Taradell. La persona encarregada de dirigir aquest taller anual és Dolors Sala, monitora d’activitat física especialitzada en gent gran.

Aquesta activitat ha estat promoguda per l’àrea de salut de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb l’Associació de jubilats de Taradell, l’Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat La Plana.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments