Inici Actualitat Raquel Casany, una taradellenca a Austràlia

Raquel Casany, una taradellenca a Austràlia

0
COMPARTIR

Al país dels cangurs hi ha una jove taradellenca. La Raquel Casany fa dos anys i mig que viu a Melbourne (Austràlia), on va arribar-hi el 26 d’abril de 2012 amb la voluntat de viure una última experiència a l’estranger.

De fet, tot va començar quan en acabar els estudis de Batxillerat, va decidir viatjar abans d’encetar una carrera universitària. Per això, va fer una estada de quatre mesos a Califòrnia, als Estats Units. L’experiència va ser tan positiva que en tornar, va encetar una nova experiència de deu mesos a Londres. I en tornar va decidir-se per l’últim viatge, tot i que dubtava entre Austràlia i Canadà. Quin millor lloc per anar a fer de cangur (au-pair) que al país dels cangurs?

raquel-casany3Després de nou mesos, la Raquel estava tan satisfeta de l’experiència i el país que va decidir ampliar el visat i mantenir la seva estada a Austràlia. Tot i això, no ha oblidat les perspectives d’estudis. Per aquest motiu, el pròxim novembre iniciarà un curs de Patologia a Melbourne. A més, ha deixat de viure amb una família i comparteix casa amb amics, tot i que continua treballant de cangur (babysitter).

Del país destaca que els australians “tenen un accent fort” i l’idioma “em va costar una mica, però en no trobar cap espanyol vaig millorar molt”. Melbourne és la segona ciutat més gran d’Austràlia, amb una gran diversitat cultural.

Pel que fa al clima, destaca que és força calorós a l’estiu quan es poden registrar temperatures que oscil·len dels 30 als 38 graus. “L’estiu passat vam arribar a 45 graus durant cinc dies seguits”, destaca. I afegeix que “es troba a faltar passar un Nadal fred, al costat de la xemeneia”. Pel que fa als hiverns, les temperatures són suaus entor dels 10 o 15 graus.

Avui coneixerem una taradellenca a Austràlia:

raquel-casany2– Com es veu Taradell des d’Austràlia?

Taradell es veu com un poble lluny i petit des d’Austràlia. Un poble on tothom es coneix i, sobretot, on hi abunda la tranquil·litat.

– Què és el que enyores o trobes a faltar més de Taradell?

El que més trobo a faltar és la família, seguit dels amics. Trobo a faltar les tardes a la “patxe” amb les amigues. També es troba a faltar molt el menjar. Tot i que a Austràlia es menja bastant bé, no em faria res  tenir un “Can Codina” o un “Sant Sebastià” a Melbourne. Les boires matinals i el fred també es troben a faltar, ja que els hiverns a Melbourne són molt suaus.

– El millor lloc de Taradell per tu? I per què?

Hi ha molts bons llocs a Taradell, però per mi, i com molts de vosaltres, crec que els boscos de Taradell són els millors llocs per anar a passejar, anar d’excursió al Castell d’en Boix, passejar amb els gossos per la Serra; que és on solia anar a passejar els meus gossos molt sovint, etc. Un altre bon lloc de Taradell on hi tinc molts records és el pavelló d’hoquei, ja que és on vaig començar a jugar fa uns 9 anys i que  tristament vaig haver de deixar per venir a Austràlia. L’hoquei sobre patins a Austràlia no existeix. Tot i que no és un esport molt popular, es practica l’hoquei herba o l’Ice Hockey.

raquel-casany4– Quina anècdota, tradició o festa et ve al cap de Taradell?

La festa major, on inclou en Toca-Sons, el mercat medieval, la fira, el birracrucis i moltes activitats més. La cavalcada de Reis i els Gegants també m’han fet passar molt bons moments amb la família.

– Un record de petit?

Excursions amb els meus pares i el meu germà. Tot sovint anàvem a buscar bolets, viatges a Andorra, esquiades, viatges a la platja de Roses i excursions a la muntanya. Un altre bon record de la infantesa és la Plaça de les Eres, on passava tardes i tardes amb els amics jugant al “Toca peus”, comprant globus d’aigua d’una pesseta al quiosc i donant voltes a la plaça amb la bicicleta.

– Què li diries a un estranger si et demana per Taradell?

Els explico que Taradell és un poble tranquil a prop de Barcelona i que hi ha bastants coses a fer tant a l’hivern com a l’estiu ja que està tot relativament a prop de Taradell. També els explico les festes tradicionals com la Festa Major (encara que els sobta la permissivitat del birracrucis), la festa dels Tonis, el mercat de Santa Llúcia, etc.

raquel-casany1– Què exportaries d’Austràlia a a Taradell?

L’alegria, el respecte entre ciutadans, el clima (encara que a la ciutat de Melbourne es pot viure les quatre estacions de l’any en un dia. Sempre has de portar el paraigües al bolso), les platges i algun cangur o koala.

– Quant val un cafè o algun producte característic a Austràlia?

Un cafè (capuccino) val 3,50 dòlars que equivalen a 2,40 euros. Una coca cola d’ampolla (1 litre) val uns 2,60 euros i si vas a sopar a una pizzeria, la pizza et pot costar entre 13 i 15 euros.

– Una tradició o fet que et va sorprendre d’Austràlia?

L’Australian Day. Cada 26 de gener se celebra el dia d’Austràlia on tothom es vesteix amb els colors de la bandera australiana i surt al carrer on hi ha força festa durant el dia i a la nit hi ha focs artificials. El gener a Austràlia és a ple estiu, i la gent normalment fa barbacoes a casa seva amb els amics/família o pícnics a la platja. Normalment es menja menjar aussie (paraula amb la qual es coneixen els australians) com el xai, pastissos de carn (meat pies), Pavlova, sausage rolls, etc. També és un dia on es diu que les cerveses no poden faltar.

– A quin lloc d’Austràlia portaries un visitant?

raquel-casany-ayersrocvk
The Ayer’s rock

The great barrier reef”. Un dels millors llocs on he estat de moment. És una barrera de coral gegant a la costa de Queensland. Pots arribar-hi amb barca i un cop allà, pots bucejar i cal dir que es impressionant. A prop de la barrera del coral també hi ha la platja de White Heaven Paradise. També portaria un visitant a Alice Srings, al centre d’Austràlia, a visitar “The Ayer’s rock” i aprendre una mica de la vida dels aborígens.

raquel-casany-Mission-beach
Mission beach

I com que estic vivint a Melbourne, també portaria el visitant a Willsons Promontory, un parc natural molt bonic a Victoria (2 hores de Melbourne). El millor parc natural de la meva zona on he estat. Està ple de naturalesa i platges impressionants. La millor: “Squeaky beach“. També es un bon lloc per poder veure animals salvatges d’Austràlia com els cangurs, koalas, wombats i possums.

 

– Tornaràs a Taradell?

De moment em quedaré un anyet més. Durant aquest any aniré visitant Taradell de tant en tant.

– Si haguessis de definir amb una paraula Taradell, quina seria?

Casa.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments