Inici Actualitat Taradell posa en marxa un Banc del Temps

Taradell posa en marxa un Banc del Temps

0
COMPARTIR

presentacio-banc-temps

L’Associació Som Dones, Càritas i l’Ajuntament de Taradell van presentar aquest dimecres al vespre el Banc del Temps. Es tracta d’un projecte per millorar la convivència entre les persones a través de l’intercanvi del seu temps. 

Es basa en què qualsevol persona que té una hora de temps per realitzar una tasca que un altre ciutadà necessita, més tard canvia aquest temps per una hora que li permeti cobrir una necessitat. Cada usuari disposarà d’un talonari on s’anotaran les hores que realitzen que després podran ser bescanviades per una hora d’un altre usuari. Sempre es podrà triar el que un necessita i hi haurà una borsa d’ofertes i una altra de demandes. Com a màxim, un usuari podrà acumular 5 hores sense haver-ne retornat cap. Només cal apuntar-se a l’Espai Solidari.

Es poden oferir tasques com acompanyar gent gran al metge, nens a l’escola, ajudar a fer gestions, fer companyia, fer la compra, regar plantes, fer petites reparacions, passejar animals, ensenyar idiomes, maquillar i un llarg etcètera.

La iniciativa està oberta a tothom i pretén afavorir la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, fent-ne partícip a la ciutadania. En definitiva, pretén recuperar aquella vella pràctica molt habitual en els pobles d’ajudar-se entre veïns.

Power point de presentació del Banc del Temps

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments