Inici Actualitat L’Institut de Taradell serà l’espai on hi haurà les urnes de la...

L’Institut de Taradell serà l’espai on hi haurà les urnes de la consulta del 9N

0
COMPARTIR

institutL’edifici de l’INS Taradell acollirà el pròxim 9 de novembre les urnes perquè els taradellencs puguin votar en la consulta del 9 de novembre. Aquest és un equipament, propietat de la Generalitat de Catalunya, i forma part de la llista d’espais de la Generalitat que seran habilitats com a col·legi electoral a tot el país per evitar comprometre els municipis. Tot i això, els pobles petits sense edificis o equipaments de la Generalitat ja han anunciat que cediran espais municipals per acollir les urnes i garantir el dret a la participació ciutadana.

Per tant, els taradellencs no hauran d’anar al Centre cultural Costa i Font com és habitual, sinó a l’Institut de Taradell. Al mateix temps, els municipis també han establert un coordinador local, inscrit com a voluntari, que serà l’encarregat de vetllar pel procés, tal i com faria el secretari en unes eleccions.

Segurament, també hi haurà personal de l’ajuntament, que ja té experiència en processos electorals, i formarà part dels voluntaris que donaran suport durant la jornada. Entre d’altres tasques, els voluntaris participaran en la composició de les meses, registraran les persones participants, anotaran les seves dades i faran el recompte de paperetes i formalitzaren les actes.

Requisits per votar

Per poder votar únicament caldrà registrar-se voluntàriament abans d’exercir el dret a vot, però l’únic document vàlid és el DNI. Podran votar els majors de 16 anys que en el seu DNI hi consti l’adreça de residència d’un municipi de Catalunya.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments