Inici Actualitat Taradell entre els 800 municipis que donen suport a Artur Mas per...

Taradell entre els 800 municipis que donen suport a Artur Mas per la consulta del 9N

1
COMPARTIR

verdaguer-acte-municipalisme2014

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, ha participat aquest dissabte al matí en el multitudinari acte que han protagonitzat la gran majoria d’alcaldes i alcaldesses de Catalunya a favor de la consulta del 9N. Més de 800 batlles han lliurat al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, elsverdaguer-acte-municipalisme20142acords de ple on es va aprovar una moció a favor del dret a decidir i de la consulta del 9N.

Cal recordar que més de 920 ajuntaments catalans dels 947 existents van votar a favor de la consulta. Verdaguer hi ha anat amb diferents alcaldes osonencs. Allà també hi havia el conseller de Presidència i taradellenc, Francesc Homs.

L’acte, amb una gran simbologia i històric, ha consistit en una primera rebuda a l’Ajuntament de Barcelona per part de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. També hi eren presents el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, i el president de l’Associació de Municipis per a la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal, entitats que han liderat la iniciativa entre els ajuntaments.

El moment més simbòlic ha estat el recorregut dels més de 800 alcaldes des de l’Ajuntament fins al Palau de la Generalitat. Tots ells amb les vares, insígnies i elements simbòlics del seu municipi i portant l’acord de ple a les mans. Allà han fet el lliurament del document al Govern de la Generalitat i a través dels discursos de Xavier Trias, Miquel Buch i Josep Maria Vila d’Abadal han manifestat que el món local dóna total suport al Govern i al Parlament per celebrar la consulta del 9N.

El president, Artur Mas, ha manifestat que davant del gran suport rebut “per molt que intentin aturar la veu del poble de Catalunya, no se’n sotiran i nosaltres sí que ens en sortirem. Si anem junts, no es pot aturar”. La Generalitat ha ressonat amb els crits d’independència dels presents. Al Pati dels Tarongers s’ha fet la foto oficial de grup.

acte-municipaista-2014

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Josep Miret
Josep Miret
4 octubre 2014 20:13

Realment emotiu i colpidor veure i sentir als representants de tants i tants pobles, viles i ciutats, lliurant els acords dels respectius plens i sentir-los cridar INDEPENDÈNCIA! Tot fent costat al President de la Generalitat i al nostre Govern. I avui he vist dues pinyes molt potents i de molts colors a la Generalitat, i al concurs de castells de Tarragona. Ara ja he copsat que qui no ens vol deixar votar, són uns infeliços, i no volen la felicitat, ni per a ells ni per als altres i que tothom visqui amargat i reprimit. Gràcies per ser-hi Lluís Verdaguer,… Llegeix més »