Inici Actualitat El taradellenc Antoni Pladevall Arumí guanya el Premi Prudenci Bertrana

El taradellenc Antoni Pladevall Arumí guanya el Premi Prudenci Bertrana

9
COMPARTIR

antoni-pladevall-premi-prudenci-bertrana-2014

El taradellenc Antoni Pladevall Arumí ha guanyat el 47è Prudenci Bertrana amb unes memòries novel·lades de la seva infantesa rural. ‘El dia que vaig fer vuit anys’ és el títol de la novel·la on repassa les vivències dels 8 als 15 anys, en un exercici literari per comprendre’s a ell mateix. Segons el mateix Pladevall és també “un homenatge a les generacions dels nostres pares i avis”.

Pladevall pren una anècdota com a punt de partida (el dia que el seu avi Ton el va pesar al mas amb una bàscula de patates i blat) per, a partir d’aquí, posar ordre “a la catapulta de records intensos i punyents” que van teixir la seva infància. El llibre vol ser el relat costumista d’una època marcada per la família, el paisatge rural i les anades i vingudes de l’escola al camp.

premi-prudenci-bertrana-2014Segons Pladevall, “és una col·lecció d’estampes que dibuixen el nen que vaig ser”. Per això, no hi amaga ni els records agres (veure l’avi ferit de mort a l’hort, l’àvia enduta per un corrent o un atac d’ira del pare) ni aquells més dolços (descobrir l’atracció per una nena veient-la anar en bicicleta).

El premi està dotat amb 30.000 euros i la novel·la es publicarà al novembre a l’editorial Columna. El lliurament del guardó literari es va fer aquest dijous al vespre a l’Auditori de Girona.

Antoni Pladevall és doctor en filologia clàssica i professor de grec i llatí. L’any 2008 va rebre el Premi Carlemany per ‘La papallona negra’. Entre d’altres, ha publicat el dietari “La mentida original” (2000). Un any més tard, va publicar la novel·la “La lliça bruta” (Galerada), Quaderns de Can Garbells (Galerada, 2002) i  Massey Ferguson 35 (Galerada, 2003). L’any 2005 publica “Terres de lloguer”, novel·la amb la qual guanya el premi Pin i Soler de Tarragona i el 2011 la novel·la “Tot és possible”.

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

9 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
teresa estrada
teresa estrada
21 setembre 2014 20:44

Moltes felicitats Antoni per aquest prestigiós premi
literari.
Endavant i per molts anys!

Dolors Juvanteny
Dolors Juvanteny
21 setembre 2014 12:03

Enhorabona!!!

carme delgado
carme delgado
19 setembre 2014 22:27

Moltes felicitats

Dolors Bigas
Dolors Bigas
19 setembre 2014 11:16

Moltes felicitats Toni! Amb moltes ganes de llegir-lo!

Dolors de la placeta
Dolors de la placeta
19 setembre 2014 10:49

Ja tenim ganes de llegir-lo…Felicitats!

Fàtima Izquierdo
Fàtima Izquierdo
19 setembre 2014 6:09

MOLTÍSSIMES FELICITATS!!!

No paris i segueix posant el llistó de la nostra llengua i el nostre poble tant amunt com fins ara!

Josep Miret
Josep Miret
19 setembre 2014 0:18

Bé Toni. Molt bé.
Endavant i foris!

Toni Reig
Toni Reig
18 setembre 2014 23:32

Enhorabona Toni!