Inici Actualitat Taradell celebra la Diada del tricentenari

Taradell celebra la Diada del tricentenari

1
COMPARTIR

Cartell-Diada-2014-definitiu

Els actes de celebració de la Diada del tricentenari de 1714 es reprendran aquest dimecres 10 a partir de les 6 de la tarda amb la sortida de la Columna de la Marxa dels Vigatans. Hi haurà berenar, amb coca i xocolata abans de marxar a peu cap a Vic.

Cal recordar, que amb aquest acte reivindicatiu, es vol recordar el 17 de maig de 1705, quan va tenir lloc una reunió a la capella de Sant Sebastià, prop de Santa Eulàlia de Riuprimer en terme de Vic. Un grup de prohoms vigatans van començar la revolta contra el borbó Felip V d’Espanya. 308 anys després d’aquella fita i 308 anys després de la derrota a la Batalla d’Almansa, entitats culturals de la comarca fan una crida perquè els osonencs surtin de cada vila i ciutat dels Països Catalans en columnes de vigatans i maulets per a unir-se a aquesta Marxa.

Pel que fa a dijous, 11 de setembre, es farà una nova concentració a partir de les 11 del matí davant de l’Ajuntament. Aquesta, pretén manifestar el compromís i la disposició del consistori taradellenc i les entitats adherides, a cooperar amb les nostres institucions per a fer possible l’organització de la Consulta del dia 9 de novembre d’enguany i donar suport al President de la Generalitat quan faci la convocatòria d’aquesta consulta.

De cara a la tarda, a partir de 2/4 de 3 a la Coma del Reig,  es farà la sortida d’autocars per participar a la ‘V’ de Barcelona, la Via Catalana 2014.

Els actes estan organitzats per la Comissió Onze de Setembre d’Osona, Òmnium Cultural d’Osona i les columnes locals.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Maria Godayol i Ramos
Maria Godayol i Ramos
10 setembre 2014 0:02

Només un petit comentari, els autocars no marxaran a partir de 2/4 de 3, a mesura que es vagin omplint aniran marxant, a 2/4 de 3 ha de marxar l’últim.
Els autocars seran a l’aparcament a les 2 del migdia!!
Moltes gràcies!!