Inici Actualitat En Toca-sons marxa de Taradell reivindicant la llibertat de Catalunya

En Toca-sons marxa de Taradell reivindicant la llibertat de Catalunya

7
COMPARTIR

toca-sons-20143

Final inesperat per doble motiu en la Festa d’en Toca-sons de Taradell. El bandoler no va ser jutjat per un jurat popular, sinó que es va fer a través dels missatges de mòbil del públic. Aquest havia de respondre una doble pregunta (recordant a la consulta del 9-N) i el resultat va ser que era innocent, però que no tenia llibertat. I aquí el famós bandoler va aprofitar per fer un discurs en clau independentista reivindicant l’anhel de llibertat del poble català. Va marxar dient “l’any que ve, en un país lliure, tornaré”.

toca-sons-20144L’anècdota va ser que al final, un cop fets els discursos d’agraïment, en Toca-sons, interpretat per Santi Estragués, va demanar matrimoni a la seva nòvia, Anna Maria Tuneu, membre de la comissió de la Festa d’en Toca-sons. I ho va fer davant del nombrós públic que estava ben sorprès.

A banda de l’anècdota, la Festa va tenir com a moments singulars l’entrada al poble que els bandolers la van fer dalt de carros dels Tonis de Taradell. Després de saquejar bars i passtisseries i es va enfrontar amb diverses batusses amb els sometents, liderats per l’agutzil Albert Solans.

toca-sons-20142La calma va arribar amb la pau i treva, moment que va servir per homenatjar l’esbart dansaire Sant Genís, entitat impulsora de la festa. Però, tot va fer un tomb quan el bandoler va ser agafat pel poble i portat a judici. La Festa també va acabar amb un castell de focs artificials.

A continuació podeu veure més imatges de la festa.

[shashin type=”albumphotos” id=”52″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

7 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Gerard Paredes
Gerard Paredes
5 setembre 2014 16:56

A tu Taradellenca indignada: No tinc per costum respondre comentaris i menys si són desafortunats com els teus, en passo una mica, i més si aquests comentaris són fets per una persona que només té boca per enraonar, ja que s’amaga darrera d’un pseudònim, que segurament si sabessim qui és, diríem normal que reaccioni d’aquesta manera. Només et vull dir quatre coses. Crec que els teus comentaris són desafortunats i un menyspreu a tota la gent que durant 22 anys han estat al peu del canó, sigui junta, siguin entitats o siguin persones que col·laboren desinteressadament. Tu creus que si… Llegeix més »

M.DOLORS CASASSAS FRANCH
M.DOLORS CASASSAS FRANCH
28 agost 2014 21:51

Jo vull felicitar i donar tot el meu suport a tota la gent que treballa gratuïtament per a qualsevol entitat de Taradell i especialment en els que ho han fet en aquesta Festa Major.
Gràcies Josep i Genis per defensar els que treballen per la Festa d’en Toca-Sons, estic d’acord amb les vostres opinions.
Dolors

Genís Sañé Pladevall
Genís Sañé Pladevall
28 agost 2014 16:47

A tu indignada. La festa den Toca-Sons serà com dius del poble, si la gent vol participar-hi. Penso que tothom pot ser-ne protagonista si en té la voluntat, vivint la festa des de dins. Crec que no hi ha hagut mai impediments perquè siguis empadronat o no a Taradell, puguis entrar a la festa col.laborant en les moltes activitats que ella engloba, no com a mer espectador,-cosa per altra gens criticable- hi ha gent que gaudint de l’espectacle ja en té prou. Això que dius que la festa ningú la “disfruta”, (no la gaudeix),crec que és una afirmació molt agosarada.… Llegeix més »

Josep Miret
Josep Miret
27 agost 2014 22:09

Tornem-hi. No soc jo qui hauria de defensar la tasca de l’actual Junta, però. Crec que el seu treball de tot un any, amb problemes i dificultats que potser des del sofà de casa nostra i de la ignorància que comporta no saber que significa arremangar-se per fer res pels altres, mereix si més no una mica més de respecte. Si creus que només van ser quatre, els que van disfrutar, i participar, en la caminada A la foscor d’en Toca-sons, quatre en el Toca-sons canalla, i quatre els que vam disfrutar i varen participar en el Toca-sons, és que… Llegeix més »

Taradallenca indignada 2
Taradallenca indignada 2
26 agost 2014 20:08

Jo crec que s’ha convertit en una festa que ningú disfruta, que ningú s’hi sent identificat, ni hi pot participar….
Crec que és una festa que fan 4, i en disfruten 4.
Tot s’ho fan entre uns quants i només per ells.
Em sembla molt trist.
Espero que trobin la manera que aquesta festa torni a ser del poble, on la gent hi participi sinó està condemnada al fracàs.

Josep Miret
Josep Miret
26 agost 2014 16:42

En primer lloc la valentia d’amagar-te darrera un pseudònim ja diu molt del teu tarannà. No sé qui ets, ni m’importa. Et pot haver agradat o no el transcurs de la festa d’enguany. Per gustos es varen inventar els colors. Jo vaig formar part de la Comissió d’en Toca-sons, i, potser la memòria ja em comença a ranquejar, mai vaig sentir, ni llegir, ni veure enlloc el fet de l’empadronament. El que si que es tenia en compte, suposo que actualment no deu anar gaire diferent la cosa, era que el candidat estiguis implicat en activitats del poble i amb… Llegeix més »

Taradellenca Indignada
Taradellenca Indignada
26 agost 2014 15:34

Taradellencs estem perdent la festa d’en Toca-Sons, desconec si la gent del poble no hi vol participar o no els deixen participar.

En Toca-Sons un dels requisits que es demana és que estigui empadronat a Taradell, i no sé si aquest requisit ahir es complia.

Confio que de cara en Toca-Sons de l’any que ve hi hagi canvis en la participació i torni a ser una festa del poble de Taradell amb taradellencs sent protagonistes!