Inici Actualitat Bruna Roma és la nova pubilla 2014 de Taradell i l’exalcalde Josep...

Bruna Roma és la nova pubilla 2014 de Taradell i l’exalcalde Josep Munmany fa el pregó

3
COMPARTIR

josep-munmany-prego-20142

L’acte més institucional de la Festa Major de Taradell consistent en l’elecció de la nova pubilla i el pregó, es va convertir en un reconeixement i homenatge a l’exalcalde de Taradell, Josep Munmany. Ell va ser l’encarregat de pronunciar el pregó davant d’una sala gran del Centre cultural Costa i Font plena de gom a gom fins al capdavall.

Munmany que va ser alcalde de Taradell del 1987 al 2007, també va destacar per ser el primer president del Centre Excursionista Taradell. Com ell va recordar “ningú volia ser el president i em va tocar a mi”. També va recordar la seva infantesa i com va començar a fer de pintor als 14 anys. Però, sobretot, es va centrar en la seva obra urbanística com a alcalde de Taradell. Va recordar com en entrar d’alcalde el 1987 “tot se’m va fer gros” i que els dos grans problemes de Taradell eren “la falta d’aigua i les mancances als barris”.

josep-munmany-prego-2014Josep Munmany en el seu discurs va manifestar que la seva preocupació era “contribuir al benestar de les persones”. Entre d’altres va destacar haver construït la residència Vilademany de la qual va recordar que “des de 1996 hi han passat 660 persones i actualment dóna servei a 120 amb 50 treballadors”. També va esmentar projectes com l’institut, la Coma del Reig o la ronda. I es va referir a la piscina coberta. Va fer autocrítica dient que “no vaig estar afinat ni vaig preveure els problemes que van sorgir”. També va reconèixer que “havia d’haver passat de la subvenció de la Generalitat per fer una piscina esportiva i fer-la més social” i va afirmar que amb l’actual projecte reformulat “serà una aposta de futur”. Finalment, també es va referir al Centre cultural Costa i Font definint-lo com “un èxit rotund” i la biblioteca de la qual va dir que “em vaig sorprendre en saber que la meitat de taradellencs té el carnet d’usuari”. Per acabar va reconèixer que com a alcalde va aprendre “a no tenir pressa” i que “el que proposava fos el que jo acceptaria”.

Nova pubilla

bruna-roma-pubilla-2014L’acte també va aclarir una de les incògnites de la Festa Major. La nova pubilla de Taradell és Bruna Roma, que substitueix en el càrrec a Meritxell Morcillo Vivet.

L’acte es va completar amb diversos balls de l’Esbarti Sant Genís de Taradell i amb l’acompanyament en directe de la Cobla Lluïsos. Precisament, aquesta formació va intepretar la sardana “El pregó” que ha composat el seu músic Xavier Capdevila que forma part del seu últim disc i que fa referència a aquest acte de Festa Major. El grup teatral Canya que no és conya va fer un petit avançament del musical que estrenaran al novembre “Els Miserables”.

L’acte es va tancar amb el brindis de Festa Major i unes paraules de l’alcalde, Lluís Verdaguer. També es va tenir un record per l’exregidora de Pagesia i Festes, Angelina Puigblanqué, que va morir dimarts a l’edat de 59 anys i havia format part de l’equip de govern durant la legislatura 2003-2007

A continuació podeu veure més imatges de l’acte.

[shashin type=”albumphotos” id=”41″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Pep Ventura Costa
Pep Ventura Costa
24 agost 2014 10:56

Què dius ? El que dius no té sentit.

alfons
alfons
21 agost 2014 11:13

Calia? Era el moment de fer un homenatge a l’alcalde Munmany quan només fa 7 anys que va deixar l’alcaldia? Jo crec que no. No dic que no s’ho mereixi, perquè un taradellenc que ha estat 20 anys alcalde, independentment dels seus errors (la Coma del Reig és una urbanització al mig del poble que ha hipotecat el seu creixement urbanístic normal, per exemple) i encerts (Can Costa, per exemple), evidentment que ha de tenir un reconeixement; però si per fer l’homenatge a l’alcalde Blasi hem esperat 75 anys després del seu assassinat en mans dels franquistes, bé podríem haver… Llegeix més »

Lluís Pujadas
Lluís Pujadas
21 agost 2014 8:04

Un pregó polític autojustificatiu que no s’adiu a una festa major de tots, una llàstima.