Inici Actualitat La Festa d’en Toca-sons tindrà sorpreses i recupera el Toca-canalla

La Festa d’en Toca-sons tindrà sorpreses i recupera el Toca-canalla

0
COMPARTIR

rp-toca-sons2014

Toca-sons canalla 2012La novetat més important de la Festa d’en Toca-sons d’enguany és que torna el Toca-canalla. Després de superar amb èxit el canvi de junta i reformulació de l’any passat, l’Associació Festa d’en Toca-sons organitzarà la tercera edició del Toca-canalla. El format de festa pensat per als més petits serà bianual i els nenes i nenes de Taradell representaran els papers dels bandolers i sometens pels carrers del poble el diumenge 24 d’agost. Cal dir que els nens que representin el paper de l’agutzil i el Toca-canalla també es desvetllaran el dia de la festa.

Mentrestant, el 25 d’agost tindrà lloc la Festa d’en Toca-Sons. Entre les novetats en les escenes teatrals n’hi haurà una teatralitzada per Gottic Teatre. Durant les escenes els trabucs no es dispararan per fer que la gent les pugui seguir sense problemes. La resta de la festa seguirà la mateixa línia amb la participació de diverses entitats com l’Esbart dansaire Sant Genís, els Tonis, els geganters de Taradell o Canya que no és conya.

toca-sons-20133Segons el membre de la comissió, Gerard Paredes, “l’any passat vam haver de superar molts problemes, que aquest any no hi han estat i, per tant, hem pogut pensar més en la festa”. Per aquest motiu, asseguren des de la comissió que hi haurà algunes sorpreses. Una d’elles és, a banda de la identitat d’en Toca-sons, saber per on entrarà el bandoler, que normalment ho feia pel pont de la Font Gran.

També cal destacar que en el moment de treva aquest any es farà un reconeixement a l’Esbart Sant Genís. “És l’entitat que va promoure la fessta d’en Toca-sons en els seus inicis”, destaca Paredes.

Última edició de “A la foscor d’en Toca-sons”

fm-2013-caminada-teatralitzada4Aquest any es posarà en escena la setena i última sessió de la caminada teatralizada “A la foscor d’en Toca-sons”. Després de convertir-se en un dels èxits revel·lació fa set anys amb una mitjana de 1.000 persones cada any, s’ha decidit posar fi per proposar un nou espectacle l’any vinent. Es farà el dijous 21 d’agost a 2/4 de 10 de la nit amb sortida a la plaça de les Eres. Hi participaran una quarantena de persones amb una dotzena d’escenes que concluiran davant l’església Sant Genís.

De cara a l’any vinent es vol fer una nova proposta teatralitzada “que no tindrà res a veure amb aquesta, tot i que encara està molt verd”, assegura Anna Maria Tuneu, de la comissió. També s’organitzarà el dissabte 23 d’agost una nova edició de la Festa Maricel.

2n Concurs fotogràfic Memorial Lluís Tuneu

1r premi
1r premi

Per segon any, l’Associació Festa d’en Toca-sons organitza un concurs fotogràfic que enguany, com a novetat, incorpora un concurs a instragram. Es premiarà les tres millors fotos i la millor d’un taradellenc i també la millor foto penjada a instagram amb les etiquetes #tocasons14 i #instaosona. El termini per presentar les fotos és el 27 de setembre.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments