Inici Opinió Energia juvenil

Energia juvenil

0
COMPARTIR

opinio-merce cabanas-gran“Sortirem al Googlemaps!” exclamen emocionats un parell de sagals dalt de les bicicletes a la plaça de Santa Llúcia. Mai no havia vist un cotxe amb tants artilugis a sobre, però aquest dimarts 5 d’agost a les 11 del matí fotografiava racons de la vila perquè els puguem veure des de qualsevol indret. La tecnologia no sé si ens reduirà la nostàlgia o ens augmentarà les ganes de seguir vivint en una vila tan tranquil·la. Però almenys ens permetrà mostrar-la amb imatges actualitzades.

Fa un any escrivia que quan hi arribava la trobava desendreçada, bruta i deixada en les petites coses, en aquelles que tots hi podem contribuir sense necessitat de grans inversions. Enguany al meu parer hem millorat una mica. Estic convençuda que el poder transformador de tots plegats és inaturable. Tot i que hi ha veïns que segueixen omplint les papereres amb les bosses d’escombraries; d’altres que ignoren perquè serveixen; uns més que no saben llegir el senyal de prohibit anar a més de 40 a la pujada de la Roca i espanten als vianants…

En general, però, és d’agrair i felicitar els que contribueixen a fer més amable i agradable l’estada. Les veïnes que al carrer tenen alguns dels geranis més florits de la vila; qui escombra amb diligència el seu troç de vorera –la brigada no pot pas arribar cada dia a tot arreu-; qui s’atura al veure la iaia travessar amb feines i treballs el carrer; qui emociona amb un agraïment i comiat després de més de 80 anys de servei al públic.

M’han fet riure de debò les anècdotes nostàlgiques del grup de Facebook “No ets de Taradell si no…”. Encara que podria ser la mare o àvia dels promotors, tot i no ser filla de Taradell, me n’he sentit part. M’ha entusiasmat escoltar com els néts de l’arrossegador més trempat que he conegut mai, amb uns ulls clars com el cel que ens cobreix, s’han doctorat a la Universitat o exerceixen en països on he sigut molt feliç. Encara que em satisfaria molt més que poguessin exercir els seus coneixements acadèmics en aquest petit país tan trasbalsat després de sentir-se enganyat i estafat per aquells qui l’han dirigit durant tants anys.

Foc nou és una novel·la vella. Però foc nou és el que necessitem. L’energia juvenil ens convé més que mai. Les imatges de Googlemaps han de ser fidels a la realitat actual: hem de netejar, endreçar i cuidar-nos millor del que és de tots. Els millors desitjos per aquesta Festa Major que s’acosta i que viurem en la distància!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments