Inici Actualitat La sala de plens queda petita en l’homenatge a l’exalcalde, Ramon Blasi,...

La sala de plens queda petita en l’homenatge a l’exalcalde, Ramon Blasi, assassinat pel franquisme

0
COMPARTIR

homenatge-ramon-blasi3

Més d’un centenar de persones van participar aquest divendres al vespre en l’acte en memòria de l’exalcalde de Taradell, Ramon Blasi i Blasi. L’homenatge al que va ser l’alcalde del poble durant la segona república (1936-1939) va ser organitzat per l’Ajuntament i va comptar amb la presència de les netes de Blasi, l’Elisenda i la Marta, que van recollir de mans de l’alcalde, Lluís Verdaguer, unes plaques en memòria del seu avi afusellat a Barcelona el 1939.

homenatge-ramon-blasi2Jordi Freixas, portaveu d’Esquerra a Taradell, partit al qual pertanyia Ramon Blasi, va recordar a Maria Blasi i Juliana, filla de l’homenatjat. Freixas va remarcar el patiment que va viure la Maria i com va contribuir humilment a reparar la memòria del seu pare. Des d’ERC també es va demanar perdó per haver trigat tant a homenatjar a Ramon Blasi.

D’altra banda, Míriam Martínez, historiadora i membre del Grup de Recerca Local, va explicar la història de l’exalcalde republicà i com es va viure la guerra a Taradell. Martínez va destacar la feina de recerca que està duent a terme Josep Miret en la identificació de les víctimes durant la Guerra Civil i es va homenatjar a les 89 víctimes identificades fins al moment (engloba naturals i veïns de Taradell i passavolants, és a dir, soldats, refugiats).

Netes de Ramon Blasi
Netes de Ramon Blasi

L’alcalde Lluís Verdaguer va recordar la visita que va fer Maria Blasi el 2007 i va lamentar que ja no hagi pogut participar en l’homenatge. Verdaguer va recordar el llibre ‘Justícia, no venjança. Els executats pel franquisme a Barcelona (1939-1952)‘ de Joan Corbalán, on la Maria explica com va viure la mort del seu pare. L’alcalde va disculpar-se per no haver celebrat l’acte d’homenatge en un indret amb més capacitat, però es va considerar que s’havia de fer a l’Ajuntament, indret on va governar durant tres anys Ramon Blasi.

L’acte va ser acompanyat musicalment per Coloma Bertran i Sergi Gutiérrez, professors de l’Escola de Música de Taradell, i entre els assistents hi havia familiars de Ramon Blasi, a més de regidors i polítics.

homenatge-ramon-blasi

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments