Inici Actualitat La Direcció general de Joventut distingeix tres cursos de l’Ins Taradell per...

La Direcció general de Joventut distingeix tres cursos de l’Ins Taradell per participar en el Programa Delegats i Delegades 3D

0
COMPARTIR
Entrega de diplomes amb Toni Reig
Foto del grup de Taradell
Foto del grup de Taradell

La Direcció General de Joventut ha distingit aquest dijous un total de 2.150 alumnes de secundària i 86 tutors de 23 centres educatius que han participat durant el curs en el programa ‘Delegats i delegades en 3D’. Entre ells hi havia tres aules de 3r de Secundària de l’Ins Taradell (75 alumnes en total) i els tres tutors, juntament amb sis assessors.

Entrega de diplomes amb Toni Reig
Entrega de diplomes amb Toni Reig

Aquesta iniciativa contribueix a fomentar la cultura participativa entre l’alumnat i el professorat i augmentar la capacitat de comprometre’s i assumir responsabilitats. Els participants han rebut un diploma que acredita la seva participació en el programa en un acte presidit pel director general de Joventut, el taradellenc Antoni Reig.

Precisament, Reig ha assegurat que les institucions han de posar instruments de participació a l’abast de la ciutadania, “perquè sense particpació ni ciutadans actius i compromesos amb l’esfera pública no hi ha qualitat democràtica”.

Participants al programa de Taradell
Participants al programa de Taradell

El programa “Delegats i delegades en 3D” preveu que el delegat o delegada de classe, amb el suport del tutor o tutora i l’assessorament d’especialistes en participació, proposin a la resta de l’aula l’inici d’un projecte en el marc de l’institut. Una vegada escolit el projecte de manera consensuada, els estudiants assumeixen tasques i prenen decisions de manera conjunta al llarg del curs per posar en pràctica el valor de la responsabilitat i el compromís.

El programa també reforça la figura del delegat i delegada com a interlocutor dels estudiants i del professorat. La Direcció General de Joventut posa a disposició dels centres un especialista en participació, que es desplaça al centre per formar i acompanyar a delegats, delegades, tutors i tutores durant tot el procés.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments