Inici Actualitat Xavier Solé i Bruna Generoso guanyen el 12è Premi Solstici de Taradell

Xavier Solé i Bruna Generoso guanyen el 12è Premi Solstici de Taradell

0
COMPARTIR

premi-solstici2014

Xavier Solé en l’apartat de poesia i Bruna Generoso en el de prosa són els guanyadors del 12è Premi literari Solstici de Taradell. El lliurament dels guardons es va fer aquest divendres al vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. També es van lliurar els premis Jordi Capell en categoria infantil que van tenir dues premiades taradellenques: Ariadna Luque i Txell Alcubierre.

En la categoria de poesia d’adults, Xavier Solé de Riudoms va obtenir el primer premi amb l’obra “Petits deserts”. El guardó està premiat amb 300 euros i un gravat de la imatge del premi. Es dóna la curiositat que Solé va quedar segon en poesia en l’edició 2013. El segon premi en aquesta categoria va ser per a Joan Carles González de Mataró i l’obra “Rossinyols voraços”. El guardó està dotat amb 200 euros.

premi-solstici20142Pel que fa a la categoria de prosa, el primer premi va ser per Bruna Generoso de Sant Hipòlit de Voltregà amb l’obra “El lingüista”, una parodia sobre un lingüista obsessionat en corregir els altres. El segon premi va ser per Albert Grabulosa d’Olot i l’obra “No ens hi anava la vida”.

Enguany també es va lliurar el premi Jordi Capell de poesia i prosa en categoria infantil. Aquest guardó pretén recuperar el premi de lectura que portava el seu nom entre els anys 1974 i 1988. L’historiador Antoni Pladevall i Font, un dels artífexs d’aquells guardons, va recordar la figura de Jordi Capell dient que “era una persona que escampava catalanisme i molt vinculat amb Taradell”. Va morir el 1970 d’un accident de trànsit als 44 anys. Els premis de lectura es van crear per “fomentar que la gent llegís” en els últims anys de la dictadura.

premi-jordicapell2014En poesia el premi va ser per la taradellenca Ariadna Luque i l’obra “Carta al meu avi”. Mentre que en prosa va guanyar una altra taradellenca, Txell Alcubierre i l’obra “El dia de Reis més especial”. Va lliurar els premis la vídua de Jordi Capell, Roser Oller.

En total en aquesta 12a edició s’han presentat 85 obres. Aleix Solà, membre del jurat, va explicar que l’objectiu en properes edicions és rebre més obres de categoria infantil. Mentre que en la d’adults s’han rebut propostes d’arreu dels Països Catalans, però “hi ha hagut poca participació de gent de Taradell”.

L’acte va comptar també amb l’acompanyament musical del grup 4 gats i un ratolí.

premi-solstici20144

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments