Inici Actualitat Pep Tines i David Dot guanyen l’onzè Premi literari Solstici de Taradell

Pep Tines i David Dot guanyen l’onzè Premi literari Solstici de Taradell

1
COMPARTIR

Pep Tines de Torelló en l’apartat de prosa i David Dot de Vilafranca del Penedès en poesia han estat els guanyadors de l’onzena edició del Premi Literari Solstici de Taradell. L’acte de lliurament s’ha fet aquest dissabte a la migdia a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. En l’edició d’enguany s’havien presentat 78 treballs, 50 de prosa i 28 de poesia.

El primer premi en l’apartat de poesia ha estat per l’obra “Breviari de Cirineu” de David Dot. El jurat ha destacat el fet d’evocar el paisatge i la natura a través d’una bona imatgeria i l’ús d’un ric domini de la llengua i el vocabulari. El segon premi ha estat per Xavier Solé de Riudoms que va presentar “Suite d’un gener trist” que evoca al pas del temps i els dubtes.

En l’apartat de prosa, el primer premi ha estat pel torellonenc Pep Tines amb l’obra “Mòbil”. El jurat ha valorat la inquietud que aconsegueix transmetre l’autor, juntament amb el sarcasme i l’humor i el final inesperat. El segon premi ha estat per Montse Dilmé d’Olot amb “El Relleu”, una crítica del postmodernisme que destaca per tocs irònics i la intriga que transpira.

Els premis han estat guardonats amb amb 300 i 200 euros, respectivament. Cal recordar que aquesta onzena edició del Premi Solstici havia reduït categories, agrupant-les totes en una de sola per a majors de 16 anys.

Durant l’acte de lliurament dels premis s’ha pogut gaudir d’un recital de poemes d’autors locals a càrrec de Lola Hosta i musicats per Sergi Gutiérrez. Al final hi ha hagut un brindis, gentilesa del Nou Montseny.

Fotos: Miquel Vilardell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
jordi dot fàbregas
jordi dot fàbregas
18 novembre 2013 19:33

Felicitar en David Dot Cervera….avui és el seu aniversari…i també pel premi de poesia rebut… Felicitacions molt cordials.