Inici Actualitat Les Pinediques i el Sant Genís i Santa Agnès finalitzen l’intercanvi sobre...

Les Pinediques i el Sant Genís i Santa Agnès finalitzen l’intercanvi sobre residus amb escoles d’Itàlia

0
COMPARTIR

projecte-residus-sant-genis

L’escola Les Pinediques i el col·legi Sant Genís i Santa Agnès de Taradell ja han tancat l’intercanvi cultural al voltant dels residus que han fet durant el mes de maig amb escoles italianes de Primària. En aquest programa pilot hi han participat un total de set escoles de la Mancomunitat La Plana.

Els alumnes de 3r a 6è de Primària han pogut conèixer la gestió de residus que es fa als municipis de la regió del Piemont, al nord d’Itàlia. Al mateix temps, han pogut explicar el sistema de recollida selectiva que es fa a Taradell als alumnes italians.

La proposta d’intercanvi va arribar de part del Consorci italià per a la gestió dels residus dels municipis del sud de la província de Torí, a la regió del Piemont, COVAR14 (www.covar14.it), i l’ha portat a terme la cooperativa ERICA (Educació, Recerca, Informació i Comunicació Ambiental – www.cooperica.it) amb la col·laboració de la Mancomunitat La Plana.

Tant els nens i nenes catalans com els italians van començar el projecte de la mateixa manera, responent uns qüestionaris sobre residus amb les seves famílies. Algunes de les preguntes que se’ls feien eren quines paraules els vénen al cap si pensen amb la paraula “residu”, quants quilograms de residus de mitjana produeix una persona en un any, de quins materials fan la recollida selectiva, si utilitzen la deixalleria i com s’imaginen els residus en el futur.

Un cop contestats els qüestionaris, es va fer una sessió de treball en què se’n van discutir els resultats. Durant aquesta sessió els alumnes van veure un vídeo que els havien enviat els seus companys italians, en el qual aquests explicaven la seva experiència. Després els alumnes catalans van elaborar un vídeo com a resposta.

A continuació us mostrem els de les dues escoles taradellenques:

Col·legi Sant Genís i Santa Agnès

Les Pinediques

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments