Inici Actualitat La Tarabanda i la Bandatard guanyen el 3r Concurs de Bandes d’escoles...

La Tarabanda i la Bandatard guanyen el 3r Concurs de Bandes d’escoles de música

1
COMPARTIR

tarabanda-premi-2014

Les dues bandes de l’Escola de Música de Taradell, la Tarabanda i la Bandatard, van guanyar aquest diumenge a Manresa el 3r Concurs de Bandes d’Escoles de Música de Catalunya. El certamen està organitzat per l’Associació de veïns del Barri Vic-Remei de Manresa dins el marc de les festes del barri.

En aquesta ocasió van decidir unificar les dues formacions de l’escola: la Bandatard (amb 8 alumnes d’entre 3r i 4t de Primària) i la Tarabanda (amb 20 joves i adults de totes les edats) per tal de formar un únic gran conjunt que aglutinés tots els alumnes de vent de l’escola.

tarabanda-2014El grup va interpretar, en primer lloc, una Suite inspirada en la música de circ creada expressament per les seves directores d’acord amb les característiques de l’ensemble que participaria al certamen i, en segon lloc, una peça escollida pel tribunal que era comuna per a totes les bandes participants.

L’any 2012 la Tarabanda ja havia aconseguit el tercer premi al mateix concurs (aquí podeu llegir la notícia).

La Tarabanda va néixer el 2009 dins l’Escola de Música de Taradell per oferir als alumnes de vent i percussió l’oportunitat de tocar en un dels grans conjunts instrumentals més extesos a la nostra terra. A la Tarabanda poden participar-hi alumnes de l’escola i de fora de l’escola amb un nivell mig d’instrument, tant infants com adults. La majoria de peces són arranjades per les seves directores i pensades especialment en la formació i el nivell dels nens, sense oblidar que l’objectiu principal és enriquir l’alumne com a músic.

A causa de la bona acceptació de la Tarabanda, el curs 2011-2012, es va crear la Bandatard, una formació perquè els més petits s’introdueixin des del primer dia al món de la banda.

Des dels seus inicis les dues formacions treballem sota la direcció de la Dolça Albert, la Maria Camps, la Laia Sellerès i la Pau Albert.

tarabanda-premi-20142

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Carme
Carme
21 maig 2014 8:38

Enhorabona a tots els components i especialment a les responsables d’aquests grups musicals per l’excel·lent treball que esteu fent.
La música ens ajuda a créixer com a persones i alimentar-nos culturalment. Crec que és un complement educacional d’un valor incalculable.