Inici Actualitat Les Pinediques i el Sant Genís i Santa Agnès fan un intercanvi...

Les Pinediques i el Sant Genís i Santa Agnès fan un intercanvi sobre residus amb escoles italianes

1
COMPARTIR

residusUn total de set escoles de la Mancomunitat La Plana, entre elles l’escola Les Pinediques i el col·legi Sant Genís i Santa Agnès de Taradell, participaran en un programa pilot d’intercanvi cultural al voltant dels residus amb escoles italianes de primària , durant el proper mes de maig.

Els alumnes participants seran de nivells entre 3r i 6è de primària, segons cada escola. Cadascun d’ells rebrà un qüestionari sobre residus que hauran de respondre a casa amb les seves famílies. Un cop respost el qüestionari, se’n farà el buidatge i es prepararà l’activitat a realitzar a l’aula. Allà es debatran els resultats amb els alumnes i es gravarà una petita presentació en vídeo per enviar a les escoles d’Itàlia.

Aquesta petita gravació ha de servir per explicar a la classe italiana qui són, on són, què fan amb els residus i què pensen sobre aquest tema. Abans els alumnes hauran vist el vídeo que els envien els alumnes italians amb qui fan l’intercanvi, que també hauran treballat a partir del mateix qüestionari.

L’experiència serà molt enriquidora pels nens i nenes, perquè els permetrà compartir inquietuds i conèixer com gestionen els residus en un altre país . En base a aquesta experiència es valorarà la possibilitat de dur a terme realitzar aquest projecte d’una manera més amplia el curs vinent.

La proposta d’intercanvi ha arribat de part del Consorci italià per a la gestió dels residus dels municipis del sud de la província de Torí, a la regió del Piemonte , COVAR14, i el porta a terme la cooperativa ERICA (Educació, Recerca, Informació i Comunicació Ambiental) amb la col·laboració de la Mancomunitat La Plana.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Laia
Laia
28 abril 2014 11:17

Molt interessant!! Com a mare, em sento molt orgullosa de la labor dels nostres docents!!