Inici Actualitat L’alcalde de Taradell defensa la continuïtat de la Mancomunitat La Plana al...

L’alcalde de Taradell defensa la continuïtat de la Mancomunitat La Plana al Parlament

3
COMPARTIR

verdaguer-parlament

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, com a president de la Mancomunitat La Plana, va ser divendres al Parlament de Catalunya. El motiu és que han començat les compareixences davant dels grups parlamentaris per aprovar la nova Llei de Governs Locals de Catalunya. El prjoecte de llei presentat pel Govern català posa en dubte la continuïtat d’ens i consorcis supramunicipals.

Verdaguer va comparèixer davant la Comissió d’Afers Institucionals, juntament amb els representants que defensen que es creïn les noves comarques del Lluçanès i el Moianès, i del Consorci del Lluçanès. Lluís Verdaguer va defensar la utilitat de la Mancomunitat La Plana, com a gestora de serveis per a diferents municipis agrupats. Com a exemple més clar, va posar el de la recollida selectiva de deixalles porta a porta. També va insistir que no suposa una duplicitat de costos ni serveis i que econòmicament és sostenible i eficient. En aquest sentit, va argumentar que dels 5,3 milions d’euros de pressupost d’aquest any, només un 0,01% de la despesa va destinada a sous per polítics.

Per aquest motiu, es demana la modificació de l’article 73 i la disposició transitòria sisena. Els representats dels partits polítics al Parlament van mostrar una predisposició a adaptar la llei.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Joan Vila
Joan Vila
14 març 2014 11:29

Alguna cosa falla del que diu l’alcalde: el 0,01% de 5,3 milions són 530 euros, no pas 35.000 euros… Si sempre calcula així, anem bé! En tot cas, seria el 0,66%. No sé d’on treu la xifra. Potser vol confondre, que sembli que el cost és irrisori? Jo crec que el tema és si, a la mateixa comarca, hi ha d’haver dues administracions que gestionin els mateixos serveis. Puc entendre que els pobles necessitin mancomunar serveis, però en una mateixa part del territori cal que ho facin dues administracions diferents? No té cap sentit. És com si ara a Taradell… Llegeix més »

ANNA
ANNA
13 març 2014 18:34

Crec que la Mancomunitat hauria de continuar si es fa una bona gestió de suport als municipis. Peró també crec sincerament que a canvi hauria d’adoptar una forma jurídica en que es mostrés més transperència.Crec que és un ens local que no compleix aquest requisit. Només cal fixar-se amb els treballadors que té: la majoria elegits per amiguisme. Com a ciutadana crec que és un requisit indispensable en una administració.

Pere
Pere
11 març 2014 13:46

És inaudit! Fa els mateixos serveis que el Consell Comarcal, i diu que no duplica serveis?? Si els diputats del Parlament s’empassen això, pleguem. Evidentment, és part interessada: cobra de l’Ajuntament i de la Mancomunitat, amb una dedicació, segons consta en els nomenaments, de 57 hores setmanals, que ja es veu que no són reals. Jo no em crec que treballi 11 hores diàries. En total 56.000 euros bruts al mes. També hauria de dir que va nomenar directament la seva xicota com a gerent de la Mancomunitat, cobrant 49.000 euros bruts… Però és clar, “econòmicament és sostenible i eficient”.… Llegeix més »