Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell acorda sumar-se al recurs contra la reforma local de...

L’Ajuntament de Taradell acorda sumar-se al recurs contra la reforma local de l’Estat

0
COMPARTIR

ple-desembre-2013L’Ajuntament de Taradell va aprovar per unanimitat en el ple d’aquest dijous una moció per adherir-se al recurs conjunt del món local davant del Tribunal Constitucional contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).

Tots els ajuntaments aquests últims dies i setmanes estan aprovant mocions en aquest sentit. A iniciativa del Consell de Governs Locals de Catalunya, òrgan que agrupa les entitats municipalistes (ACM i FMC) i els partits polítics, es pretén portar a finals de març un recurs contra la llei al Tribunal Constitucional. Es necessiten  uns 1.200 ajuntaments a tot l’estat espanyol que representin uns 7,3 milions d’habitants. A Catalunya ja n’hi ha més de 750 que han iniciat el procés per presentar un recurs conjunt.

El motiu és que la llei retalla competències, té un caràcter recentralitzador i suposa pèrdua de qualitat i privatització de serveis públics. És a dir, molts serveis en lloc de prestar-los els ajuntaments, ho farà la diputació provincial. Això farà que es perdi proximitat i coneixement de la realitat i necessitats locals de cada  poble i ciutat.

L’alcalde, Lluís Verdaguer, va afirmar que “és un tema molt greu i que no ha arribat massa a la població”. I va afegir que la llei “fa que els municipis de menys de 5.000 habitants només tinguin competències en cementiris i els d’entre 5.000 i 20.000 alguna competència més”. Però es deixaran de prestar serveis en temes d’escoles bressol i de música, serveis socials, medi ambient, atenció a la dona, promoció econòmica…

La moció es va aprovar per unanimitat. Jordi Freixas, portaveu d’ERC, va insistir que la intervenció de l’Estat als ajuntaments “és molt gran”. Concepció Baucells, portaveu de SI, va dir que la llei “no té res de racional” i que els ajuntaments són “l’administració més propera al ciutadà i que millor pot donar els serveis”. Josep Ricart, de PxC, va destacar que la unanimitat del rebuig era important.

El ple també va aprovar una moció de suport a la campanya de recollida de signatures “Signa un vot per la independència”, que el proper 22 i 23 de març farà una recollida intensiva a tot el territori. Només PxC hi va votar en contra.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments