Inici Actualitat Un ple de l’Ajuntament de Taradell amb mocions a favor de les...

Un ple de l’Ajuntament de Taradell amb mocions a favor de les escoles de música i l’avortament

0
COMPARTIR

ple-desembre-2013L’Ajuntament de Taradell va celebrar aquest dijous el ple municipal del mes de febrer on van destacar les mocions aprovades. Entre elles se’n va aprovar en defensa de les escoles de música i dansa, una altra de suport a Acció Cultural el País Valencià i una tercera a favor del dret de les dones a l’avortament.

La primera d’elles es va aprovar per unanimitat. Es tracta d’una moció de l’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa per reclamar un finançament per les escoles de música i dansa del país i que es garanteixi la seva viabilitat, després de les retallades en subvencions fetes pel departament d’Ensenyament de la Generalitat durant els últims cursos. La moció es va aprovar per unanimitat i l’alcalde Lluís Verdaguer va apuntar que dels 600 euros per alumne que s’havien rebut, s’havia passat a 230 fa dos cursos, però que ara no estava garantit ni aquest import.

La moció de suport a Acció Cultural del País Valencià i a l’arribada de les emissions de Catalunya Ràdio i TV3 al País Valencià també es va aprovar per unanimitat. Aquesta, presentada a proposta d’ERC, reclama la llibertat d’expressió i rebutja les pressions del PP valencià. Al mateix temps, considera que és vital per continuar amb la normalització del català al País Valencià.

Finalment, també es va aprovar una moció en defensa del dret de les dones a decidir sobre la interrupció voluntària de l’embaràs. Aprovada per unanimitat, rebutja l’avantprojecte del Govern de l’Estat perquè suposa “una retallada i agressió envers els drets de les dones”. Es demana la retirada de l’avantprojecte i la despenalització de l’avortament voluntari. També es va aprovar per unanimitat.

Només destacar que també es va aprovar una modificació de l’ordenança del servei municipal d’abastament d’aigua potable. A proposta de Sorea, empresa gestora del servei, es preveuen sancions per a particulars que facin accions de frau amb els comptadors d’aigua. SI va abstenir-se en la votació.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments