Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell ja ha cobrat els 134.000 euros de compensació per...

L’Ajuntament de Taradell ja ha cobrat els 134.000 euros de compensació per la MAT

0
COMPARTIR

línia-elèctrica1

L’Ajuntament de Taradell va cobrar aquest dimarts els 134.000 euros de compensació per la construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT), que passa pel municipi. Aquests diners els devia Red Eléctrica Española (REE) des que va construir la infraestructura a principis del 2008.

Al lliurament del taló, que es va produir dimarts al migdia, també hi era l’alcalde de Seva, Èric Vila, ja que juntament amb Taradell eren els dos municipis que encara no havien cobrat. El motiu és que havien interposat recursos a REE perquè havien començat les obres sense el permís corresponent. Al final, la Justícia va acabar donant la raó als ajuntaments a finals del 2009 quan la línia ja estava construïda.

La compensació econòmica es basa en un pacte que havien fet en el seu moment REE i el Departament de Treball i Indústria de la Generalitat pel qual cada metre lineal d’afectació era compensat amb uns 40 euros. A Taradell corresponien 133.948 euros a condició que aquests diners es destinessin a una obra d’interès per al municipi (no es podien destinar a despesa corrent). La sol·licitud de l’Ajuntament de Taradell, fet el 12 de juliol de 2011, era  destinar-los a les obres de la piscina coberta. Des del consistori s’assegura que es vol mantenir el destí.

A la reunió també hi van ser presents el delegat de REE a Catalunya, Lluís Pinós, i el Director General d’Energi, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín, que ha estat clau en les gestions.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments