Inici Actualitat La Festa dels Tonis de Taradell omplirà d’activitats aquest cap de setmana

La Festa dels Tonis de Taradell omplirà d’activitats aquest cap de setmana

0
COMPARTIR

Tonis 20132Després de les festes nadalenques, Taradell s’aboca de ple a celebrar la Festa dels Tonis. Aquest cap de setmana arriba una nova edició amb multitud d’activitats que tindrà com a cirereta del pastís el tradicional passant dels Tres Tombs.

Abans, però, hi ha algunes novetats que cal presentar. El divendres a 2/4 de 7 de la tarda es farà un taller de la matança del porc a la sala del mig del Centre cultural Costa i Font. I el dissabte, relacionat, es projectarà un audiovisual sobre aquesta tradició, realitzat pel Grup de recerca local de Taradell. Serà a les 5 de la tarda a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i es complementarà amb la inauguració d’una exposició.

Abans del pregó a càrrec de l’escriptor taradellenc Antoni Pladevall Arumí i l’elecció de l’Hereu de Taradell a la nit, hi haurà activitats complementàries. Durant el matí destaca una caminada històrica pel centre de Taradell comentada i teatralitzada amb el grup Canya que no és conya. Començarà a les 11 del matí a la Plaça de les Eres i és una de les novetats. A la tarda hi haurà passejades amb burros i jocs tradicionals als jardins del Centre cultural. I a quarts de 8 començaran el Tast del porc.

El diumenge serà el dia per al passant dels Tres Tombs a partir de quarts de 12 del matí. Tot i això, abans s’entregarà el Toni d’honor a la sala de plens de l’Ajuntament de Taradell. Aquest any es reconeixerà el programa de TV3 ‘Espai Terra‘.I al voltant del passeig de Sant Genís hi tindrà lloc la fira d’ocasió ‘Duros a quatre peles’ i demostracions d’oficis antics.

Pel que fa al passant, enguany tots els carros carregats amb mostres de patrimoni seran nous. Des de la comissió organitzadora, Josep Preseguer explica que amb la situació econòmica actual i amb el desig de mantenir la festa, “calia anar a buscar la qualitat”. Així, de la vuitantena de carros que es podran veure aquest diumenge pels carrers, alguns estaran muntats amb veïns vestits de l’època, mentre que la resta, “molt ben treballats”, estaran carregats amb el patrimoni recuperat.

Les tradicionals havaneres amb el grup Son de la Habana a 2/4 de 7 de la tarda al Centre cultural Costa i Font posarà el punt i final a la Festa dels Tonis. Durant el cap de setmana també hi ha una nova edició de la trobada d’autocaravanes.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments