Inici Opinió A l’escenari de Can Costa hi falta una cosa

A l’escenari de Can Costa hi falta una cosa

1
COMPARTIR

opinio Laia gran– Satan, desperta!

– Qui interromp mon son?

Quan sento a parlar de Pastorets sempre em ve al cap aquest diàleg entre en Satan i en Llucífer a dalt l’escenari de la Carpa de Taradell. Dos personatges interpretats per Josep Molet i Francisco Molet. És una escena dels Pastorets d’en Pitarra que durant molts anys es van fer a Taradell i de la qual recordo poca cosa més: La Maria Verdaguer (de Ca l’Andaru) i en Joan Casanovas (en Viveta) que feien d’una parella d’avis i el Tiet Ton, de Can Prunes, que feia d’apuntador i que em convidava, cada any a anar-los a veure. Però només recordo això. Sóc incapaç de recordar els altres actors i actrius que ens interpretaven, cada Nadal, els Pastorets. Jo no devia tenir 7 o 8 anys. I enrere queda una gran generació de teatre a Taradell, la que va començar al ‘Centru’ amb un espai “ben petit”, segons m’han explicat. Ara però disposem d’un gran Centre Cultural, d’un gran escenari i d’una generació d’actors i actrius capaços de transmetre’ns tot tipus de sentiments amb les seves interpretacions ja siguin comèdies o musicals. Però m’agradaria veure els Pastorets d’en Garrofa i en Pallanga o els en Lluquet i en Rovelló damunt de l’escenari de Can Costa. En tinc moltes ganes.

Alguns em direu que de Pastorets a Can Costa ja se n’hi han fet. Sí. Els festivals de Nadal que hi fan les diferents escoles en podrien ser un petit exemple. Els darrers, els fets pel traspassat Josep Romeu i que van interpretar molt bé els alumnes de Les Pinediques. La setmana abans de Nadal, mirant els Festivals de les escoles i institut del municipi em va venir a la memòria els Pastorets que fèiem al col·legi Sant Genís i Santa Agnès. Recordo una versió d’El Moliner que la generació del 81 vam interpretar a tercer o quart d’EGB, no sé si era aquest el títol. Però sobretot recordo que cada any eren els de vuitè qui feien el que es deia pròpiament Els Pastorets, amb en Satan i en Llucífer al capdavant. Però també es van deixar de fer.

Queda tot un any per arribar al Nadal de l’any vinent. Sé que molts dels grups teatrals estan embrancats amb grans projectes per aquest 2014 i que ens espera un estiu i una tardor, teatralment parlant, molt engrescadora. Sé que per fer Els Pastorets es necessiten un gruix important d’actors i actrius per poder-los portar a terme i una gran feina anterior d’adaptació del text com de decoració de l’escenari, sense oblidar-nos evidentment del vestuari, encara que potser, alguna cosa, d’aquella època, potser encara s’ha conservat. No seria el moment de treure’n la pols?

Amb pastorets o sense, que tingueu un bon final d’any i que el 2014 sigui màgic des del primer dia. I qui no ho vulgui així, segur que l’enviarem a les calderes d’en Pere Botero.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
GOTTIC TEATRE
GOTTIC TEATRE
7 gener 2014 8:29

Hola Laia,

et volem donar les gràcies per l’article que has penjat a Taradell.com i pel record que fas del què per nosaltres va fer que avui tinguem GOTTIC Teatre.
Per ajudar a la teva memòria, a recuperar noms, cares, vestits, decorats…. al nostre facebook (https://www.facebook.com/gottic.teatre), hem penjat fotos dels emblemàtics Pastorets.

Comentar que sí, els vestits es conserven pràcticament tots, podríem dir un 95%, per tant….. ho deixem així.

Una abraçada,
GOTTIC TEATRE TARADELL