Inici Actualitat La Unesco reconeix els Tonis, la Festa d’en Toca-sons, la Fira de...

La Unesco reconeix els Tonis, la Festa d’en Toca-sons, la Fira de Santa Llúcia i la Fira del Caçador de Taradell

0
COMPARTIR

Tonis 2013

Entre el 2009 i el 2011 es va fer un exhaustiu treball de recerca per realitzar l’inventari del patrimoni immaterial de la zona del Montseny. En l’apartat de festes, fires i aplecs s’hi reconeixen quatre iniciatives de Tardell: la Festa dels Tonis, la Festa d’en Toca-sons, la Fira de Santa Llúcia i la Fira del Caçador. Ara aquesta iniciativa, titulada “Metodologia per a l’inventari del patrimoni cultural immaterial: l’experiència del Montseny a les reserves de la biosfera“, ha estat guardonada per la Unesco com una de les millors pràctiques de salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial a nivell mundial.

Toca-sons 2012L’inventari es divideix en cinc grups: tradicions i expressions orals, arts de l’espectacle, pràctiques socials, rituals i esdeveniments festius, coneixements i usos relacionats amb la natura i l’univers, i tècniques artesanals i tradicionals. És a dir, es recull des de llegendes fins a refranys, cançons, oficis tradicionals o vocabulari autòcton.

Hi han participat unes 150 persones, entitats i institucions del Montseny i s’han identificat 279 elements del patrimoni cultural immaterial.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments