Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell diu “No” a la reforma local de l’Estat

L’Ajuntament de Taradell diu “No” a la reforma local de l’Estat

0
COMPARTIR

concentracio-reforma-local

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, i diversos treballadors municipals s’han concentrat aquest dijous a les 12 del migdia per mostrar el rebuig a la reforma local que vol aprovar el Govern de l’Estat. L’acte, de caràcter simbòlic, formava part d’una iniciativa de les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya) i els sindicats UGT i CCOO davant la pròxima aprovació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de la Administración Local.

Les concentracions s’han produït en la majoria dels 947 municipis catalans i tots a la mateixa hora. La llei de reforma local estatal pretén recentralitzar competències, traient-les dels municipis de menys de 20.000 habitants i donant-les a les diputacions. A Osona afectaria tots els 51 municipis, excepte Vic i Manlleu. Entre d’altres, suposarà que tot el que faci referència a ajuts socials o serveis educatius serà gestionat per les diputacions, allunyant els serveis dels ciutadans i, a la llarga, fomentant la privatització d’aquests serveis.

Al mateix temps suposa un atac a l’autonomia local prevista a la Carta Europea i es preveu imposar per davant del Règim Local català, que l’Estatut d’Autonomia contempla com a competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya.

Aquí podeu llegir el manifest conjunt.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments