Inici Actualitat L’INS Taradell participa en un programa europeu d’estalvi energètic

L’INS Taradell participa en un programa europeu d’estalvi energètic

1
COMPARTIR

institutCatorze centres educatius de les comarques del Bages, l’Anoia i Osona, entre ells l’INS Taradell, participen en el programa ‘Euronet 50/50 max’ per estalviar energia. Aquesta iniciativa pretén en tres anys assolir un estalvi energètic del 10% a cada centre, equivalent a més de 2.000 euros anuals.

El projecte, liderat per la Diputació de Barcelona i cofinançat pel programa Energia Intel·ligent per Europa, es basa en canviar els hàbits de consum per estalviar energia en els centres educatius. Així, es demana la implicació tant dels gestors dels equipaments municipals com dels seus usuaris, amb un paper especial per als alumnes.

En el cas de l’INS Taradell tot l’estalvi en la factura de la despesa recau en el propi equipament educatiu, ja que l’Ajuntament de Taradell no paga l’electricitat ni les despeses de manteniment, sinó que va a càrrec del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. L’Ajuntament de Taradell fa la gestió i el suport del projecte (reconeixement energètic, recollida de dades, pla d’acció…) i també és membre actiu de l’equip energètic.

El projecte s’aplicarà a 500 centres educatius d’arreu d’Europa. Es tracta de la segona edició del projecte, que es va desenvolupar del 2009 al 2012 a tretze centres de les comarques de Barcelona. Ara, s’han ampliat fins a un centenar les escoles que hi participen.

Aquest projecte segueix la mateixa línia que el ‘Desendolla’t’ que lidera el Consell Comarcal d’Osona i en el qual hi participa l’escola Les Pinediques.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
taradellenca
taradellenca
30 octubre 2013 11:54

Felicitats , gran iniciativa. Realment val la pena que des dels centres educatius Les Pinediques i l’INS Taradell s’intenti aconseguir un estalvi. A veure si la resta s’hi va sumant.