Inici Opinió Convençut! Quan convé seguem cadenes!

Convençut! Quan convé seguem cadenes!

0
COMPARTIR

opinio Marc Güell granEstem a les portes d’un altre Onze de Setembre que pinta a històric i decisiu i, veient Taradell, un té la sensació que el país no fallarà. Aquest poble és un bon termòmetre. La imatge que es donarà al món aquesta Diada és molt important, perquè l’Onze de Setembre del 2014 el clam del país no pot ser el mateix que el del 2012 i el 2013. Aquests dies, per tant, hi ha molts nervis perquè la Via Catalana sigui un èxit. Un petit forat en aquesta cadena de 400 quilòmetres serà vist com un fracàs per alguns sectors, els que neguen a un poble el seu dret a decidir.

Portat a un altre nivell, els dies previs a la Cadena dels Gitanos de Taradell, també hi havia els mateixos nervis. Omplirem? Connectarem les dues rotondes gràcies al caliu humà? Doncs sí! Arriba el 25 d’agost i més de 1.500 persones van fer un bon assaig: des de la rotonda de la T fins al carrer Catalunya, a tocar de la rotonda de L’Atlàntida. Pell de gallina en veure la cadena sencera, a ritme d’Els Segadors.

És cert que vivim en un municipi i una comarca que no reflecteix el que passa a tot el país, però sí que és indicatiu. A aquí, el grau d’independentisme és molt alt, si bé hi ha comportaments que, fa uns anys, segurament ens haguessin sorprès. La Cadena dels Gitanos o l’acte unitari a favor de la independència de divendres passat estaven plens, també, de gent gran, d’avis que fa uns anys probablement s’haguessin quedat a casa i haguessin deixat la reivindicació només per als seus fills i néts. Ara, també surten al carrer. Alguna cosa, molt important, està canviant en aquest país.

Davant l’escepticisme d’alguns, estic convençut que la cadena humana d’aquesta Diada tornarà a ser un èxit. “Que tremoli l’enemic”, perquè “quan convé seguem cadenes”, diu el cant d’Els Segadors. El dia 11 a la nit, ho podrem cridar ben alt i fort. I Taradell, un cop més, podrà dir: “Jo hi era!”

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments