Inici Actualitat Gottic Teatre homenatja Joan Casanovas en la representació de la Festa Major...

Gottic Teatre homenatja Joan Casanovas en la representació de la Festa Major 2013

0
COMPARTIR

El grup Gottic Teatre va aprofitar la posada en escena d’aquest dimarts 20 d’agost per fer un emotiu homenatge a Joan Casanovas i Molist, amb motiu del centenari del seu naixement. Al final de la representació de l’obra “El més feliç dels tres”, el grup teatral de Taradell va fer un reconeixement a aquest taradellenc.

La seva vídua, Teresa Serra, va pujar dalt de l’escenari per recollir una planta. També hi van ser presents els tres fills, que van ser obsequiats amb un petit obsequi, recreant una màscara del teatre. Magí Reig va recordar la trajectòria de Casanovas a qui va qualificar de “referent” per tots aquells que han fet teatre al poble. L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va recordar que “homes com Joan Casanovas feien Gottic i feien Taradell”.

Joan Casanovas i Molist va néixer el 1913 a Taradell i va destacar per la seva vessant com a pintor essent autor de moltes paisatges del poble. També va estar vinculat amb el teatre taradellenc i va ser un dels fundadors del grup de teatre del Centre catòlic. També va escriure algunes obres poètiques. L’Ajuntament de Taradell, fa uns anys, va decidir posar el seu nom a una de les sales del centre cultural Costa i Font.

Pel que fa a l’obra, va ser la primera representació de “El més feliç dels tres” d’Èugene Labiche. Una obra d’embolics i plena d’ironia sobre la burgesia francesa del segle XIX. Sota la direcció de Magí Reig i Jordi Recoder, hi van actuar Sergi Tordera, Lluís Pressegué, Albert Rovira, Laura Segarra, Toni Gimeno, Rosa Miralpeix, Marina Cuní i Rosa Vilardell. La posada en escena coincidia amb la celebració del vintè aniversari de la fundació de Gottic Teatre. Hi van assistir prop d’unes 300 persones.

La segona posada en escena serà el dissabte 24 d’agost a les 9 del vespre al Centre cultural Costa i Font.

Aquí podeu veure un petit vídeo, elaborat per Ràdio Taradell, sobre l’acte d’homenatge:

Reconeixement de Gottic a Joan Casanovas from Ràdio Taradell on Vimeo.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments