Inici Opinió I tu? Quin Nombre Taradell tens?

I tu? Quin Nombre Taradell tens?

0
COMPARTIR

Si fas un xic de memòria, i t’apropes al darrer apunt que vaig escriure per Taradell.com, recordaràs que estàvem cercant escola bressol per la menuda. Tot i que l’objectiu d’aquest apunt s’allunya del tema: ja la tenim.

Però, si tires un xic més de veta, ens aproparem més al joc que vull proposar-vos.

I és que, te’n recordes de l’apunt on parlàvem del nou pis de lloguer a ciutat? En la negociació ens vam trobar un comercial que tenia arrels gitanes.

Te’n recordes?

Doncs bé, la directora de l’Escola Bressol on anirà la pubilleta ha estat força anys amb autocaravana plantada al Càmping de la Vallmitjana.

Aquesta “coincidència em va fer pensar que potser els entorns de la plaça Lesseps tenen una força de tracció gitana, oi més si comptem amb un il·lustre veí que hi fa estada: L’Albert Om.

Voltant sobre aquests fets però, vaig anar trobant d’altres “coincidències” que em porten a la juguesca que vull plantejar-te.

I és que fa uns anys, en un sopar de solteria amb desconegudes, vaig coincidir amb una gitana de naixement, però ubicada fora vila i, tant a la feina com al Poblenou, sovinteja la gent que, com a mínim, ha tingut els fills fent colònies a Taradell.

És coincidència, com sembla d’inici?

Sóc jo que atrec gitanos i gitanes?

Taradell, tot i els seus 6.000 habitants empadronats, és famosa arreu del món?

La resposta a les tres preguntes es pot deduir d’un dels jocs de moda a les universitats americanes del la darrera dècada del segle XX: el número Bacon.

El número Bacon es el número de pel·lícules que separen a qualsevol actor o actriu de l’actor Kevin Bacon.

Si un actor, o actriu, ha actuat en un film amb en Kevin, té un nb de 1. Si ha treballat a una pel·lícula on ha treballat un actor que ha treballat amb Kevin Bacon, el seu nb és de 2. I així successivament.

Per veure la força de la juguesca, només indicar dos casos propers: En Joel Joan té un nb de 2, i l’enyorat Joan Capri, de 3.

En el cas de Taradell, la cosa es complica un xic, ja que no suposa participar conjuntament en un projecte, sinó parlar d’un lloc: Taradell. I, per tant, donar a conèixer les relacions comunes amb aquest indret, quan ens apleguem amb algú.

En el cas del pis llogat, va ser la casa de Taradell, en el de l’Escola Bressol, el nexe d’unió van ser els arbres fruiters del patí de l’escola i els cirerers de Taradell.

En qualsevol cas, si aneu pel món, no costa gaire fer-vos-ho venir bé per incrementar l’orgull gitano, tot cercant l’ nt (el número Taradell) de l’interlocutor amb el que us trobeu.

Juguem?

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments