Inici Actualitat Selecció de juliol en guies turístiques i rutes senderistes de la Biblioteca

Selecció de juliol en guies turístiques i rutes senderistes de la Biblioteca

0
COMPARTIR

Aprofitant que és estiu, aquest mes de juliol des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font ens fan una selecció de guies turístiques i mapes de rutes senderistes. Cal tenir en compte que la Biblioteca de Taradell té un fons especialitzat en senderisme, excursionisme i viatge i forma part del grup de biblioteques Turisme-Informació de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Guies de viatge

 

Alpes para todos / text i fotografies: Antxon Iturriza

Bilbo : Mugalari, 2009

Sinopsi: Un itinerari fascinant pels Alps. Tota la informació necessària per un viatge que comença al massís prealpí francès de Vercors i acaba en territori suís. Quaranta itineraris per senders assequibles a tots els excursionistes, dades d’interès útils de cada zona del recorregut. Inclou un mapa de carreteres per recórrer una de les zones paisatgístiques més belles del món.

Bulgaria / El País/Aguilar

Madrid : El País/Aguilar, 2012

Sinopsi: Bulgària compta amb atractius per a tots els gustos. Les seves magnífiques platges i estacions d’esquí converteixen aquest país balcànic en un magnífic destí d’estiu. La seva oferta, però, és molt més àmplia: a més de Sofía, la seva elegant i bulliciosa capital, té fascinants pobles de muntanya als Balcans centrals, viles boniques amb esglésies ortodoxes plenes d’icones magnífiques, impressionants penya-segats a la costa del mar Negre i diverses reserves naturals.

Amb més de 800 fotografies, il·lustracions i mapes, la guia ofereix dades històriques, itineraris amb plànols i informació pràctica molt detallada.

Copenhague: Dinamarca y sur de Suecia / Montse Armengol

Barcelona : Ecos, 2011

Sinopsi: Ciutat amable, ordenada i neta, Copenhaguen és una capital plenament europea. Disposa de museus excepcionals, increïbles mansions rodejades de jardins i una vida cultural molt activa. Gràcies a les seves excel·lents comunicacions, és el punt de partida per recórrer els pintorescos pobles danesos i per acostar-se a Suècia. La guia descobreix tots els encants de la capital danesa.

Eslovenia / Luis Argeo Fernández

Madrid : Anaya Touring, 2012

Sinopsi: Compta amb la informació necessària per preparar el viatge i, un cop allà, moure’s lliurement pel país. També compta amb glossaris de conceptes gastronòmics i habituals en eslovè. Els municipis d’interès, ordenats de la A a la Z, es descriuen amb seccions fixes relatives al transport, menjar, dormir, festes, tradicions,… També inclou dos plànols de Ljubljana i Koper, i un mapa general d’Eslovènia amb tots els llocs d’interès.

Bali i Lombok / text: Luis Mazarrasa Mowinckel

Madrid : Gaesa, 2013

Sinopsi: Amb aquesta guia, el viatger tindrà tota la informació al seu abast. Conté un capítol introductori amb diversos consells abans del viatge: agències de viatge, quan viatjar, ambaixades, seguretat, equipatge, medicina preventiva o pressupost. Informació general de Bali i Lombok: perfil geogràfic, clima, vegetació, fauna i flora, història, cultura, economia, gastronomia o idioma. A més, ofereix informació pràctica sobre allotjaments, sanitat o transport.

Finlandia / Andy Symington, Fran Parnell

Barcelona : GeoPlaneta, 2012

Sinopsi: Amb aquesta guia renovada el viatger tindrà a les seves mans tota la informació que necessita per descobrir els boscos i llacs de Finlàndia i deixar-se endur pels seus estius plens de llum i els hiverns plens de màgia. Inclou mapes detallats per poder organitzar amb llibertat el propi viatge, capítol especial sobre senderisme i esports a l’aire lliure i informació actualitzada de tots els llocs imprescindibles de les ciutats.

Londres/ text: Manuel Monreal Iglesia, Paloma Ledrado Villafuertes, Luis Mazarrasa Mowinckell

Madrid : Gaesa, 2013

Sinopsi: La capital de l’Imperi Britànic és una de les ciutats més mestisses del món, es parlen una infinitat d’idiomes als seus carrers i la barreja de cultures és constants. La guia Azul ofereix informació sobre la història d’una ciutat emblemàtica. Ofereix dades sobre la seva gastronomia, on anar de compres, l’ambient nocturn o telèfons, direccions i dades d’interès sobre transports.

Londres: para conocer la esencia de la ciudad / Damian Harper

Barcelona : GeoPlaneta, 2013

Sinopsi: En aquesta completa guia el viatger trobarà tot el necessari per gaudir de Londres. Des del West End, el vibrant cor de la ciutat amb les seves botigues, bars, restaurants i discoteques, fins a Westminster i Mayfair, la llar de l’elit política i aristocràtica. Inclou tots els punts d’interès i itineraris a mida per aprofitar al màxim el temps.

Los Ángeles / Adam Skolnick

Barcelona : Geoplaneta, 2013

Sinopsi: La guia és molt intuïtiva i fàcil d’usar. Compta amb un capítol que recull les millors experiències, menjars, visites, compres, etc. que la ciutat pot oferir. Disposa de tota la informació necessària per gaudir de la ciutat com si fóssim habitants i també amb una cartografia desplegable.

Nueva York / text: Manuel Monreal, Luis Mazarrasa Mowinckell

Madrid : Gaesa, 2013

Sinposi: En aquesta guia de viatges sobre Nova York el viatger tindrà tota la informació al seu abast. Conté un capítol introductori amb diversos consells abans del viatge. També hi ha informació general de la zona i dades pràctiques sobre allotjament, sanitat, horaris comercials o transport. També hi ha capítols sobre allò imprescindible que cal visitar i llocs d’interès, juntament amb cartografia.

Rumanía / Gonzalo Vázquez Solana

Madrid : Anaya Touring, 2012

Sinopsi: Una nova guia, completament actualitzada i amb vistoses fotografies i plànols desplegables, per viatjar per aquest país. Hi ha informació pràctica necessària per preparar el viatge, així com vocabulari essencial. Compta amb capítols dedicats als principals llocs d’interès: Bucarest, Valaquia, Maramures, Moldàvia i Bucovina, Dobrogea, Banato i Transilvània.

Praga, Viena i Budapest / Gabriel Calvo

Madrid : Anaya Touring, 2013

Sinposi: En aquesta guia trobarem tota la informació necessària per viatjar per Praga, Viena i Budapest: ambaixades, transports, documentació, sanitat, moneda, gastronomia… També descriu els principals monuments i llocs d’interès turístic o paisatgístic.

Sri Lanka / Luis Mazarrasa Mowinckell

Madrid: Gaesa, 2013

Sinopsi: Per viatjar a Sri Lanka i descobrir els millors llocs de l’illa. Conté informació pràctica i útil, mapes, informació de la flora i la fauna, així com platges i llocs on dormir.

Suiza / Nicola Williams

Barcelona: GeoPlaneta, 2012

Sinopsi: Amb aquesta guia el viatger podrà veure coses més enllà de la suau xocolata, els rellotges i els cants tirolesos per descobrir la Suïssa contemporània i les seves quatre llengües oficials. Inclou itineraris detallats per realitzar excursionisme i un capítol amb activitats a l’aire lliure, així com informació sobre els principals llacs suïssos.

Rutes senderistes

El Camino de Santiago en tu mochila: camino francés / Anton Pombo

Madrid: Anaya Touring, 2013

Sinopsi: Anton Pombo, subdirector de la revista Camino de Santiago, ha recorregut la Ruta Jacobea molts cops. El Camí de Sant Jaume en 66 etapes inclòs els camins del sud de França i la seva prolongació des de Santiago fins a Fisterra. Tota la informació d’interès per al pelegrí amb mapes de gran detall: qualitat del sòl en cada tram, zones d’ombra, albergs, fonts… Ciutats i pobles, albergs, hostals, restaurants i tots els serveis per al pelegrí disponibles en cada una de les etapes.

Tour del Canigó: volta a la muntanya dels Països Catalans / textos: A Pas d’Isard

Granollers: Alpina, 2013

Sinopsi: El Tour del Canigó és una travessa de senderisme que es fa en quatre etapes (64 Km) i té l’opció de pujar al cim de 2.784 m d’altitud.

La Corona d’Aran: travesia integral per les altes crestes de la Garona / Jaume Llanes, Montserrat Timoneda

Bilbao: SUA, 2010

Sinopsi: Es tracta de l’última i insòlita guia de muntanya que ha tret al mercat Sua Ediciones. Recull la travessa per les crestes altes del Garona. Suposa l’ascensió a 160 pics amb més de 35.000 metres de desnivell, que es completen en 200 hores repartides en 22 jornades.

Refugis del Torb: la gran travessa a peu entre Núria i el Canigó / textos: A Pas d’Isard

Granollers: Alpina, 2013

Sinopsi: El Tour del Canigó és una travessa de senderisme que es fa en quatre etapes (64 Km) i té l’opció de pujar al cim de 2.784 m d’altitud.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments